Nieuws

Reiswerk en NHTV leiden assessoren op voor EVC in reisbranche

Reiswerk, het opleidingenfonds van het ANVR en de vakbonden, is samen met de NHTV vandaag een training gestart die tien deelnemers opleidt tot assessor van Ervaringscertifcaten. Op deze wijze haakt de reisbranche in op de landelijke campagne ‘Ervaringscertificaat’ en kunnen Elders en Eerder Verworven Competenties (EVC) ook in de reisbranche worden erkend. De training vindt vandaag plaats op de NHTV en wordt betaald door Reiswerk. Tien deelnemers uit verschillende reisondernemingen ontvangen aan het eind van de opleiding een diploma waarmee ze officieel gecertificeerd zijn als assessor en praktijkbegeleider van Ervaringscertificaat-trajecten. Een Ervaringscertificaat is een overzicht van wat een werknemer nu weet en kan. Om dat te bepalen wordt gekeken naar wat de werknemer in de praktijk heeft geleerd. Een Ervaringscertificaat is dus, naast eventuele diploma’s, het bewijs van iemands kwaliteiten. Gedurende de trainingsmaanden wordt de ervaring van tien reisprofessionals die op HBO-niveau werkzaam zijn, maar MBO-gediplomeerd zijn met behulp van EVC vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Concreet betekent dit een stap dichterbij het HBO diploma voor deze MBO-gediplomeerden. Reiswerk heeft ondermeer het doel de aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk te verbeteren, maar ook het bevorderen van employability en deelname aan opleidingen en cursussen. Met deze training hoopt Reiswerk de ervaring die er in de reisbranche is, beter zichtbaar te kunnen maken. Bovendien sluit dit trainingsaanbod uitstekend aan bij de nieuwe positionering van het werk én het werken in de reisbranche: Excellente Commerciële Dienstverlening.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Staat jouw foto straks op de ICE?

Volgende bericht

Lidwien Suur nieuwe algemeen directeur Unigarant

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.