CoronavirusNieuws

“Reizigers zijn geen misdadigers”

Deel dit artikel

De European Travel Commission (ETC) veroordeelt met kracht de nieuwe strenge handhavingsmaatregelen voor reizigers die de Britse regering gisteren heeft aangekondigd. “Reizigers zijn geen misdadigers”, zo laat Luís Araújo (voorzitter van de ETC) weten.

Naast de invoering van twee verplichte tests na aankomst en verplichte ‘quarantainepakketten’ voor reizigers uit landen op de ‘rode lijst’, omvatten de nieuwe regels zware financiële sancties en mogelijke gevangenisstraffen bij niet-naleving. Reizigers die uit risicolanden komen, kunnen nu een gevangenisstraf tot tien jaar krijgen als zij niet de juiste reisinformatie verstrekken.

De European Travel Commission, de vereniging die de nationale organisaties voor toerisme van EU-landen vertegenwoordigt, roept het Verenigd Koninkrijk op om deze drastische maatregelen dringend te heroverwegen. “Er moet een einde komen aan het gelijkstellen van reizen met ernstige strafbare feiten”, aldus Araújo.

“Reizigers zijn geen misdadigers en mogen niet worden geconfronteerd met verschillende wettelijke consequenties, omdat zij vanuit een ander land naar huis terugkeren”, aldus Araújo. “Het is van cruciaal belang een evenwicht te vinden tussen verstandige volksgezondheidsmaatregelen en het behoud van de connectiviteit en de mobiliteit van de burgers.”

“Wij zijn er van overtuigd dat vaccinatie en testen bij aankomst en vertrek, samen met efficiënte traceringssystemen en hygiënemaatregelen, het reizen tussen landen veilig kan herstellen. Wij roepen alle nationale en internationale organisaties in de reis- en toerismesector op om de maatregelen die het Verenigd Koninkrijk heeft genomen krachtig te veroordelen en oplossingen te zoeken die universeel gunstig zijn voor de sector en de internationale betrekkingen.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Liegende reizigers de cel in...

Volgende bericht

Untamed Travelling breidt Europa aanbod uit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.