Nieuws

Reuver (SGR): ‘Maak haast met aanmelden Voucherfonds’

Het aantal reisbedrijven dat een voorinschrijving heeft gedaan voor het Voucherfonds blijft nog achter. SGR-directeur Erik Jan Reuver doet daarom een oproep aan bij haar aangesloten reisbedrijven die in aanmerking willen komen voor een lening uit het Voucherfonds om zich zo spoedig te melden.

SGR had haar deelnemers eerder deze maand al via een brief opgeroepen zich tot 21 januari in te schrijven. Van de in totaal 650 SGR-deelnemers hebben zich er tot nu toe 260 gemeld. Dat is minder dan de helft. Daar zitten volgens Reuver ook bedrijven tussen die hebben aangegeven geen gebruik van het Voucherfonds te maken.

‘Wanneer deelnemers zich niet op tijd melden, kan een latere inschrijving leiden tot het niet toekennen of een afwijzing’, zegt Reuver. Vandaar zijn oproep aan deelnemers om zich zo spoedig mogelijk te melden. ‘Een voorinschrijving leidt niet tot verplichtingen. Het is bedoeld om inzicht te krijgen in de omvang van de benodigde financiering en om de processen bij het voucherfonds in te kunnen regelen. Ik roep daarom iedereen op, ook bij twijfel of onduidelijkheid inzake de voorwaarden, om toch alvast voor in te schrijven.’

Reuver geeft aan dat SGR nog in afwachting is van de exacte voorwaarden die de overheid aan het voucherfonds verbindt. Het gaat dan om de ‘levensvatbaarheid toets’ en de rente.

Inschrijving kan door via de website van SGR een formulier te downloaden en zo gauw mogelijk terug te sturen. Het formulier en nadere informatie over het voucherfonds is te vinden op www.sgr.nl/voucherfonds.

Zoals bekend heeft SGR Don Kaspers tijdelijk aangesteld als Programmadirecteur van het Voucherfonds om onder andere het verificatieproces van de vouchers te doen en te helpen bij de operationele processen van het voucherfonds. Ruurd Somberg is als bankier aangetrokken voor het kredietproces.

Overigens kunnen alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling worden genomen. Veel bedrijven geven regelmatig aan dat zij willen deelnemen, maar zonder cijfermatige onderbouwing kan SGR niets met de voorinschrijving. (Foto Shutterstock).

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Minister Blok: “Bewust van de totale ramp in de reissector”

Volgende bericht

Vliegverbod VK, Zuid-Afrika en alle Zuid-Amerikaanse landen

Auteur

Theo de Reus

Theo de Reus