Nieuws

Riksja Travel gaat voor klimaatwinst

Reisorganisatie Riksja Travel neemt een volgende stap om de negatieve effecten van al hun reizen tegen te gaan. Het bedrijf gaat van volledige CO2-compensatie over naar klimaatwinst.

De organisatie is een wereldwijd initiatief gestart om samen met haar reisagenten de CO2-compensatie van de reizen op de 48 bestemmingen te verdubbelen. Hiermee kan potentieel 14.000 extra ton CO2 gecompenseerd worden. De reisorganisatie maakt daarmee zelf al een grote stap in de verduurzaming van de reisbranche, maar stelt zich ook als doel om internationaal awareness te creëren; veel reisbedrijven doen nu nog niets aan compensatie of leggen de rekening daarvoor bij de reizigers.

Klimaatcompensatie
De eerste reisagenten hebben al gehoor gegeven aan de oproep van Riksja Travel; zo compenseert de Chinese partner Charmission Travel nu alle CO2-uitstoot van de reis ter plekke en investeert de agent in Indonesië al langere tijd in klimaatcompensatie. Per reiziger wordt het landarrangement op deze bestemmingen twee keer gecompenseerd.

Verduurzamen
Alleen al in China heeft deze samenwerking tot effect dat jaarlijks maar liefst vier ton CO2 extra voor Riksja-reizigers zal worden gecompenseerd. Dit staat gelijk aan de uitstoot van iets meer dan tweehonderd retourtjes Amsterdam – Beijing. Om verdere klimaatwinst te realiseren, is de reisorganisatie van plan om naast extra reductie ook de reizen verder te verduurzamen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het gebruik van treinen in plaats van auto’s, slimme reisroutes en duurzame hotels.

Negatieve effecten
Hoewel de reisorganisatie de groeiende kritiek op met name vliegreizen begrijpt en er alles aan doet om de verantwoordelijkheid voor de negatieve effecten te nemen, is niet reizen is volgens Riksja Travel geen realistisch alternatief.

Dit artikel was al eerder te lezen op TravelNext.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Sunny Cars nu ook een auto in Sunny-design

Volgende bericht

TUI fly gaat handbagage strenger controleren

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.