De hotelketen RIU Hotels & Resorts heeft de aankoop aangekondigd van 25 hectare grond in het gebied van Pointe Sarène, aan de westkust van Senegal. Dit is een paradijselijke bestemming die midden in het proces van toeristische ontwikkeling zit. Hiermee consolideert de keten haar betrokkenheid bij het Afrikaanse continent, waar zij al zes hotels bezit (vijf in Kaapverdië en één in Tanzania) en nog eens vijf hotels in Marokko.

De geplande investering bedraagt 150 miljoen euro, een totaalbedrag dat de aankoop van grond en de ontwikkeling van de toekomstige hotels op de bestemming omvat. De aankoop van het terrein, waarvan de omvang de bouw van twee complexen mogelijk maakt, vindt plaats in het kader van de samenwerking tussen de internationale keten en de Senegalese SAPCO (Maatschappij voor de Ontwikkeling en Promotie van de Kust- en Toeristische Zone van Senegal), met wie nauw wordt samengewerkt voor de uitvoering van deze werkzaamheden, die nu in de ontwerpfase zitten en in november van start moeten gaan.

Het RIU-project in Senegal bestaat uit twee fasen: een eerste fase waarin een hotel uit de Classic-serie wordt geopend, waarin ongeveer 500 kamers zullen worden ondergebracht, en een volgende fase waarin de bouw van een hotel van de Riu Palace-lijn zal worden uitgevoerd, met een capaciteit voor ongeveer 800 gasten. Het voornemen van de lokale en toeristische autoriteiten om de bestemming te promoten bleek duidelijk uit de ontwikkeling van de nieuwe internationale luchthaven Blaise-Diagne in 2017. Deze ligt op 35 km van de door RIU aangekochte grond. Ook is er een snelweg aangelegd, die de luchthaven met de stad Dakar verbindt. Voor het project van de hotelketen zal er een afslag worden aangelegd die de snelweg zal verbinden met deze nieuwe bestemming in ontwikkeling. Naast het inhuren en opleiden van personeel voor de bouw van de hotels, zou de opening van beide hotels betekenen dat RIU voor elk hotel ongeveer 300 banen zou kunnen genereren. In totaal dus zo’n 600 banen wanneer de keten de twee vestigingen in gebruik neemt. In het kader van de duurzame ontwikkeling van de nieuw te openen hotels heeft de keten al een efficiënte bouw van de eerste van de gebouwen op deze bestemming gepland.