RIU Hotels & Resorts presenteert het onlangs grondig gerenoveerde Riu Palace Tropical Bay in Negril. Het eerste hotel van de hotelketen op Jamaica, ingehuldigd in 2001, biedt nu volledig vernieuwde faciliteiten met behoud van de elegantie en verfijning die kenmerkend is voor de hotels in de Riu Palace-lijn en de exclusieve 24-uurs all inclusive service van RIU.

De veranderingen in het hotel zijn vooral opvallend in de lobby, een ruimte die dankzij de grote ramen helderheid en ruimtelijkheid heeft gekregen. Dit komt vooral door de rigoureuze verandering van het gebruik van kleuren, de inval van natuurlijk licht en het gebruik van een eenvoudige en moderne stijl. Daarnaast dragen grote kunstwerken en muurschilderingen hieraan bij, wat samen met het glanzend witte marmer van de vloer perfect passend bij de blauwe tinten van het meubilair en de beige kleur van de kolommen een prettig gevoel van luxe en rust voor de gasten creëert.

Een ander nieuw kenmerk van het hotel is de integratie van de kinderclub RiuLand in het kindergedeelte, ontworpen zodat de kleintjes ten volle van hun vakantie kunnen genieten. In dit gebied is ook een zwembad voor hen, groter dan het vorige, en een speeltuin. Het hotel heeft ook drie grote buitenzwembaden, waarvan één met swim-up bar en er is een complete fitnessruimte die gerenoveerd is, net als het spa gedeelte.

Ook de restaurants zijn allemaal gerenoveerd en hebben een eigentijds ontwerp in overeenstemming met de rest van het hotel. Het hoofdrestaurant, ‘Negril’, blijft gevarieerde buffetten en live cooking aanbieden, de beste fusiongerechten worden geserveerd in restaurant ‘Krystal’, het restaurant ‘Rimini’ bereidt een uitgebreid buffet van Italiaanse specialiteiten, het beste van de Japanse keuken is verkrijgbaar in het restaurant ‘Hakuchi’ en het restaurant van het zwembad serveert voor de diners de klassieke gerechten van het Steakhouse van RIU, favoriet bij de gasten. De bars zijn ook volledig gerenoveerd en bieden de 24-uurs service in de lobbybar en in de loungebar. Het hotel heeft het aanbod uitgebreid met de nieuwe ijssalon en koffiebar ‘Capuchino’.

Het RIU-concern heeft een ambitieus uitbreidingsplan voor de komende vijf jaar, met een sterke inzet op nieuwe bestemmingen. Vooral in Azië en grote wereldsteden waar Riu de Plaza-stadshotels wil implementeren. De hotelketen, met meer dan 65 jaar geschiedenis, kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij hun bestemmingen en investeert in langlopende projecten waarbij de lokale gemeenschap wordt betrokken via het inkoop-, werkgelegenheids- en duurzaamheidsbeleid. RIU investeert ook in de ontwikkeling en verbetering van de duurzaamheid van de bedrijfsvoering en bij alle projecten is respect voor het milieu en de lokale omgeving en cultuur leidend.