Nieuws

RIU zet volgende stap in duurzame groeistrategie

Deel dit artikel

RIU Hotels & Resorts en Iberdrola hebben een langetermijncontract ondertekend voor de levering van groene energie aan de hotels en hoofdkantoren van het hotelbedrijf in Spanje, die samen een jaarlijks verbruik van ongeveer 70 gigawattuur hebben.

De overeenkomst, die op 1 augustus in werking is getreden, zal de hotelgroep in staat stellen de gasten die overnachten in de meer dan 11.000 kamers in de 27 hotels van RIU in Spanje te voorzien van 100% duurzame energie. Hiermee wordt de uitstoot van 30.000 ton CO2 voorkomen en daarmee ook het kappen van 300.000 bomen. Bovendien onderzoeken Iberdrola en de RIU-groep de mogelijkheid om dit contract uit te breiden naar vestigingen in landen waar beide maatschappijen actief zijn, zoals andere Europese landen en Mexico, waarvoor de verschillende internationale afdelingen van de maatschappijen al de eerste contacten hebben gelegd.

Ambitieus
De Chief Procurement Officer van RIU Hotels & Resorts, Bartolomé Enseñat, is van mening dat deze overeenkomst “een grote stap voorwaarts is in ons streven naar een steeds duurzamere bedrijfsvoering. Wij zijn er trots op al onze klanten en collega’s te kunnen vertellen dat alle energie die wij voortaan in Spanje gebruiken, van duurzame oorsprong is, gecertificeerd door het CNMC. Iberdrola was de ideale partner om dit doel te bereiken en we hopen dat dit nog maar het begin is, want onze duurzaamheidsdoelstellingen zijn ambitieus.”

Eerste grote project
De oprichting van de afdeling energie-inkoop is een van de resultaten op het gebied van duurzaamheid van RIU dit jaar en deze overeenkomst is haar eerste grote project. Werken aan de vermindering van de CO2-uitstoot is een van de belangrijkste doelstellingen van de keten. Er wordt ook gewerkt aan andere projecten met betrekking tot de circulaire economie. Een daarvan is het beheer en het hergebruik van afval, maar ook de positieve impact op de lokale economie is altijd een aandachtspunt. Net als de digitalisering van processen, waardoor het papiergebruik afneemt. Daarnaast worden processen en arbeidsomstandigheden voortdurend verbeterd. De duurzaamheidscertificeringen tonen de wereldwijde betrokkenheid van de bedrijfsvoering van de hotels.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

De Jong Intra zoekt Reisspecialist

Volgende bericht

Airtrade en AERTICKET breiden samenwerking verder uit

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.