CoronavirusNieuws

RIVM en BuZa houden Canarische Eilanden en Balearen nauwlettend in de gaten

Het RIVM en Buitenlandse Zaken houden de situatie op de Canarische Eilanden en de Balearen nauwlettend in de gaten. Dat schrijft Buitenlandse Zaken in een laatste update.

“Veel Europese landen hebben een geel of groen reisadvies, maar het virus is nog niet weg.” Zo constateert het RIVM oplopende besmettingen in onder andere de Spaanse regio’s Catalonië, Andalusië en Valencia: het reisadvies voor het vasteland van Spanje blijft oranje.

Het reisadvies voor de Balearen en de Canarische Eilanden blijft vooralsnog geel. Buitenlandse Zaken liet begin deze week aan TravelPro weten de adviezen van het RIVM op te volgen. Een woordvoerder van het RIVM liet aan TravelPro weten: “Wij maken voor de risicoanalyse gebruik van de ECDC-data en zij maken geen onderscheid tussen de verschillende eilanden, dus wij krijgen de Canarische Eilanden als groep aangeleverd. Zo wordt er ook naar gekeken. Als er een verschil is tussen de eilanden en het wordt niet zo gedifferentieerd aangeleverd, dan geldt gewoon wat we doorkrijgen.”

Ook de situatie op Cyprus en het gele deel van Portugal worden nauwlettend in de gaten gehouden. Daarbij wegen meerdere factoren mee, waaronder het aantal besmettingen, het percentage positieve tests en het aantal reizigers dat besmet terugkeert.

Het reisadvies voor de Portugese regio Algarve verandert morgen (8 juli) van geel naar oranje. Wie er nu nog op vakantie is, moet bij thuiskomst een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs laten zien, maar hoeft niet in thuisquarantaine.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Oranje reisadvies voor Algarve (Portugal)

Volgende bericht

Reisadvies Jordanië versoepeld naar geel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.