Nieuws

Rookverbod op 20 Thaise stranden

Vanaf volgende maand is het verboden om te roken op een van de twintig geselecteerde populaire stranden in Thailand. Ga je de fout in, dan kan je een boete krijgen van 100.000 baht (€2500) of riskeer je een celstraf van een jaar.

De autoriteiten willen met deze maatregel hun stranden schoon houden en tegemoet komen aan de klachten van niet-rokers. Het grote probleem is volgens de autoriteiten dat rokers ook aan de kust massaal hun peuken weggooien. Zo vond een natuurorganisatie in een dag tijd bijna 140.000 sigarettenresten op een stuk strand van 2,5 kilometer bij het toeristische Phuket. De verantwoordelijke overheidsdienst denkt niet dat toeristen wegblijven omdat er ineens een rookverbod is. “Mensen gaan naar het strand om te ontspannen. Ze zijn gelukkiger als ze niet door rokers worden gestoord”, zegt een woordvoerder.

Er komen speciale rookplekken voor wie niet zonder sigaret kan.

 

 

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

MSC Star of the Month september: Minet Dirksen

Volgende bericht

Brussels Airport maakt zich op voor komst A380

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."