BlogsNieuwsTom van Apeldoorn

Rotweer

Wij waren een weekje op Kos, het pittoreske eiland. Niet alleen om vakantie te vieren, maar ook om de stand van zaken aangaande de vluchtelingen te bekijken.

Na twee redelijke dagen sloeg het weer om en vakantie in de regen is een ramp. Al morrend en mopperend trokken wij in onze huurauto over het eiland. Af en toe zagen wij in de regio Kos-stad een verdwaalde rubberboot en wat zwemvesten op het strand.

Aangekomen in Kos-stad, waar de wegen net voor onze aankomst veranderd waren in woest kolkende stromen, was er onze eerste confrontatie met de vluchtelingen. Diepe schaamte maakte zich van mij meester, hoe durf ik zo te mopperen op het weer.

In een tentje op het strand zit een gezinnetje met een, naar ik schat, vierjarig meisje troosteloos te wachten tot het weer een beetje beter wordt. Heel confronterend en voor veel mensen de reden om maar niet meer naar Kos te gaan.

Uiteraard is er twee kilometer verder niets meer te merken van de ellende die zich er afspeelt. Op de terrassen van Kos-stad is het business as usual, maar alleen veel minder dan normaal.

Als je het niet wilt zien, is dat ook helemaal niet nodig. Alleen rond Kos-stad zijn er sporen van de volksverhuizing, verder is er op het eiland niets van te merken.

Wegblijven van Kos is geen optie, na een seizoen van crisis en vluchtelingen staat het water de lokale middenstand aan de lippen. En wellicht is het juist goed om het topje van de vluchtelingen-ijsberg eens in levende lijve te zien.

Wat ons betrof hebben wij twee paraplu’s gekocht, helemaal niet meer gemopperd en genoten van onze vakantie.

Tom van Apeldoorn
tom@travelpro.nl

© 2015 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Foka
    27 oktober 2015 at 17:42

    Hallo Tom, ook wij zijn net een week op Kos geweest. Hetzelfde verhaal als je beschrijft. Helaas het slechte weer was een drama…uitgevallen electriciteit en ondergelopen hotelkamers. Modderstromen en veel losse stenen op de weg. De tentjes staan bij de haven in Kos stad en verder niet heel veel vluchtelingen buiten die regio gezien. Gelukkig waren de laatste drie dagen mooi en konden we een beetje bijkleuren.

Vorige bericht

Revival van Rode Zee

Volgende bericht

Ton Hendriksen weg bij Oad

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.