Nieuws

Routenet lanceert slim reizen in Europa

Online routeplanner Routenet introduceert een nieuwe ‘reis slim’ functionaliteit om eenvoudig de meest efficiënte route naar een Europese bestemming te bepalen. Met een onafhankelijke en transparante reiszoekmachine kunnen privé en zakelijke reizigers de snelste en/of goedkoopste route plannen op basis van auto, trein of vliegtuig. Naast de totale kosten en reisduur wordt ook de beschikbaarheid en CO2 uitstoot gepresenteerd. Tickets kunnen bovendien direct online bij een reisorganisatie worden geboekt.

Routenet geeft met één enkele zoekopdracht een compleet overzicht van de mogelijke routes. Gebruikers van de ‘reis slim’ functionaliteit kunnen uit de geboden informatie zelf een keuze maken, gebaseerd op reistijd, kosten of CO2 uitstoot. Routenet stelt gebruikers in staat te besparen op de CO2 uitstoot van een reis door te verwijzen naar besparingsprojecten van de non-profit organisatie myclimate. Hierdoor kan de CO2 uitstoot worden gecompenseerd

Routenet is de eerste website in Nederland waarmee je deze slimme reisoptie kunt bepalen; ook naar kleinere, onbekende bestemmingen. Voor de reisplanner werkt Routenet samen met het Zwitserse internetbedrijf routeRANK.

© 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Meerpoel: ‘‘Lowcosters te opdringerig met extra’s’’

Volgende bericht

Consument bezuinigt op winterreis

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."