Nieuws

Royal Caribbean Cruises neemt meerderheidsbelang in Silversea

Deel dit artikel

Royal Caribbean Cruises Ltd. en Manfredi Lefebvre D’Ovidio (voorzitter en eigenaar Silversea) hebben bekendgemaakt dat Royal Caribbean $ 1 miljard (€ 853.970.965) betaalt om een belang van 66,7% in Silversea Cruises te verwerven. Het is een van de meest ingrijpende acquisitie in de cruise-industrie in meer dan een decennium. Naar verwachting wordt de deal later dit jaar afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

“Silversea is een kroonjuweel en de erkende leider in luxe en expeditie cruisen. Twee belangrijke markten die klaar zijn voor groei”, aldus Richard D. Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. “Het samenbrengen van deze twee bedrijven biedt een buitengewone mogelijkheid om vakantiemogelijkheden voor cruiseliefhebbers uit te breiden en omzet te creëert mogelijkheden in strategische groeigebieden. ”

Manfredi Lefebvre blijft de Executive Chairman van Silversea. “Deze samenwerking zal de groei van Silversea, opgericht door mijn vader, ondersteunen”, zei Lefebvre. “Ik ben altijd een geestverwant met Richard geweest en we delen een visie over het aanbieden van uitmuntendheid en leiderschap aan onze gasten. Dit nieuwe partnerschap geeft Silversea de mogelijkheid om de groei van het meest succesvolle luxe en expeditie cruisemerk ter wereld te versnellen.” Lefebvre en Fain hebben ook bevestigd dat de CEO van Silversea, Roberto Martinoli, zijn functie zal voortzetten in samenwerking met het bestaande managementteam van Silversea.

Onder Royal Caribbean Cruises Ltd. vallen Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Azamara Club Cruises. Daarnaast is het voor 50% joint venture-eigenaar van het Duitse merk TUI Cruises, 49% aandeelhouder in het Spaanse merk Pullmantur en 36% aandeelhouder in het Chinese merk SkySea Cruises. Samen hebben deze merken in totaal 50 schepen die varen op 540 bestemmingen op alle zeven continenten. De komende jaren komen er elf schepen bij.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Oad verhuist van Goor naar Enter

Volgende bericht

Nederlander niet bang voor 'onrustige' Afrikaanse landen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.