CoronavirusNieuws

Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line bundelen krachten

Royal Caribbean Group en Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. kondigen aan samen te werken om verbeterde gezondheids- en veiligheidsnormen op het gebied van cruisen te ontwikkelen als reactie op de wereldwijde COVID-19 pandemie.

De cruisemaatschappijen hebben de Amerikaanse gouverneur Mike Leavitt en Dr. Scott Gottlieb gevraagd om als co-voorzitters van een nieuwgevormde groep van deskundigen genaamd de ‘Healthy Sail Panel’ te dienen. Het panel werkt gezamenlijk aan aanbevelingen voor cruisemaatschappijen om hun volksgezondheidreactie op COVID-19 te bevorderen, de veiligheid te verbeteren en om gereed te staan voor de veilige hervatting van activiteiten. Het panel met deskundigen is al ruim een maand werkzaam en zal eind augustus de eerste aanbevelingen delen. De cruisemaatschappijen vertellen dat het werk van het panel een ‘open bron’ wordt en dat het vrij kan worden overgenomen door bedrijven of industrieën die zouden kunnen profiteren van de wetenschappelijke en medische inzichten van het panel.

Concurreren 
“We concurreren elke dag om de vakantiegangers, maar we concurreren nooit op gezondheids- en veiligheidsnormen” zei Frank Del Rio (president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.) “Terwijl de cruise industrie altijd strenge gezondheidsnormen heeft gehad, bieden de unieke uitdagingen door COVID-19 de kans om de later nog hoger te leggen.” Het panel wordt mede voorgezeten door gouverneur Leavitt, voormalig secretaris van het Amerikaanse ministerie van Health and Human Services (HHS), en Dr Scott Gottlieb, voormalig commissaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De leden van het panel zijn wereldwijd erkende experts uit verschillende disciplines, waaronder volksgezondheid, infectieziekten, bioveiligheid, gastvrijheid en maritieme operaties.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Slovenië weer open voor Nederlandse toeristen

Volgende bericht

Vliegverkeer Schiphol neemt weer toe

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.