Ruhr Tourismus GmbH (RTG) heeft vijftien nieuwe fietsroutes ontwikkeld. De routes liggen verspreid door het hele Ruhrgebied en nodigen uit om het gebied vanaf de tweewieler te verkennen. Ieder parcours staat in het teken van een specifiek onderwerp. De routes zijn online beschikbaar en lopen vaak in cirkels wat het ideaal maakt voor dagtochten.

Zelfs aan de namen van de routes is gedacht. Zo heb je de ‘Haldenglück’ (Hoop Geluk) route – waarbij je vanaf de verschillende slakkenbergen spectaculaire uitzichten over de Ruhr metropool hebt – en ‘Stahlküche’ (Staalkeuken) – waarbij je de structuurverandering van het Ruhrgebied van dichtbij ziet. De ‘Landpartie’ (het landelijke feest) brengt fietsers juist langs boerderijen en heidevelden door landelijke idylle.

De routelengtes van de zogenaamde ‘RevierRouten’ variëren van een ontspannen 30 kilometer tot 70 kilometer. De meeste tochten zijn ongeveer 50 kilometer lang wat volgens de lokale fietsersbond de optimale lengte is voor dagtochten. Alle tours maken gebruik van het nieuwe knooppuntennetwerk, waardoor de oriëntatie en navigatie soepel verloopt. De routes inclusief de GPX-download zijn te vinden op de website radrevier.ruhr en worden ook gemaakt door Komoot, de marktleider in digitale fietsnavigatie.

Axel Biermann (directeur RTG) is trots op de nieuwe fietsroutes van radrevier.ruhr: “We hebben de afgelopen jaren veel gedaan. Het conceptuele ontwerp van het nieuwe overkoepelende merk wordt nu gevolgd door een marketingoffensief dat tot doel heeft de Ruhr-metropool verder te ontwikkelen als een fietsbestemming. Met de gloednieuwe zogenaamde ‘RevierRouten’ willen we in het bijzonder de regiofietsers aanspreken, die vanuit een centrale locatie meerdere dagtrips in het Ruhrgebied ondernemen.”