Nieuws

Run op vakanties door Blue Monday?!

Vandaag is het Blue Monday… volgens veel wetenschappers de meest deprimerende dag van het jaar. Als we alle onderzoeken mogen geloven, boeken Nederlanders op deze dag massaal hun vakantie. Mensen realiseren zich dat het soms nog maanden duurt voor men weer vakantie in zicht heeft. Ook raden wetenschappers mensen aan om zichzelf vandaag iets extra´s te gunnen. Dat kan op vele manieren. ‘Eén daarvan is het boeken van een zomervakantie’, zo stelt ook Neckermann in een gistermiddag verstuurd persbericht. Volgens de touroperator blijkt Blue Monday inderdaad een dag waarop Nederland massaal naar de vakanties grijpt. `We zagen vorig jaar al dat er een enorme piek ontstond in de zomerboekingen op Blue Monday. Daarnaast bleek de derde week van januari vorig jaar ook nog eens de week met het hoogste aantal geboekte reisbestemmingen. De verwachting voor dit jaar is dat het alleen maar zal toenemen. Daarnaast valt deze dag ook nog eens direct nadat de vakantiebeurs is afgelopen en mensen zich goed hebben kunnen oriënteren op het reisaanbod´ stelt Rik van Breda, Marketingmanager van Neckermann. Niet alleen Neckermann zoekt de publiciteit op met Blue Monday. Ook de (social) media speelt aardig in op deze ‘donkere maandag’ met alle gevolgen vandien. Zo waren er gisteren op Twitter al tal van tweets te vinden van reisbedrijven die voorspelden dat het vandaag een drukke dag wordt en zij ook een run op vakantieboekingen voorspellen. We wachten af…

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Win met de Jong Intra Vakanties een stedentrip

Volgende bericht

Extra stoelinkoop Turkije door Oad Reizen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.