CoronavirusNieuws

Rutte: “Voor het einde van het jaar meer duidelijkheid voor reizigers”

Deel dit artikel

Demissionair premier Mark Rutte verwacht voor het einde van het jaar meer duidelijkheid voor reizigers en heeft voorzichtige hoop dat de boosterprik landen weer op één lijn kan krijgen.

Ierland, Portugal, Griekenland en Italië eisen een extra testplicht voor iedereen die het land wil binnenkomen, ook voor gevaccineerden, vanwege de omicronvariant. Rutte zegt hier begrip voor te hebben, maar zegt ook dat dit soort uitzonderingen beperkt zijn en niet te lang mogen duren. “Het helpt als we het binnen de EU zoveel mogelijk hetzelfde doen.” Rutte spreekt de hoop uit dat landen de extra testplicht schrappen na de introductie van nieuwe regels voor het coronareisbewijs, waar nog geen akkoord over is bereikt. Landen zijn momenteel niet veel verder gekomen dan eensgezindheid over de noodzaak van een gecoördineerde aanpak. Waarschijnlijk moeten gevaccineerden negen maanden na hun laatste prik een booster halen om de geldigheid van de QR-code te verlengen.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

ZRA's kunnen zich inschrijven voor nieuwe editie Reisquiz

Volgende bericht

Nieuw reisadvies voor Griekenland

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."