Nieuws

Ryanair probeert via de rechter staking in Nederland te voorkomen

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is in kort geding gedagvaard door Ryanair, met als inzet een stakingsverbod van haar vliegers dit zomerseizoen.

VNV zegt erg verrast te zijn door deze stap van Ryanair. “Nergens anders in Europa heeft Ryanair recent een staking van haar piloten via de rechter proberen tegen te houden. Bovendien heeft de VNV nog niet het voornemen uitgesproken om deze zomer bij Ryanair te gaan staken. Het kort geding is in onze ogen voorbarig.”

Volgens de bond probeert Ryanair met deze dagvaarding opnieuw de rechten van haar medewerkers te ontnemen. “Het cao-conflict waar Ryanair zich in bevindt gaat namelijk over werknemersrechten. Zo streeft de VNV ernaar dat het Nederlands recht van toepassing wordt op het in Nederland werkzame Ryanair-personeel. De VNV is dan ook woedend vanwege de Ryanair-aanval op het Nederlands stakingsrecht, hetgeen een fundamenteel recht is van werknemers in Nederland.”

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Ryanair annuleert vrijdag 250 vluchten in Duitsland

Volgende bericht

easyJet breidt Amsterdamse aanbod uit met Fuerteventura

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."