Nieuws

Sawadee komt met reizen speciaal voor vrouwen

60% van de Nederlandse vrouwen reist graag met een vrouwelijke reisgenoot, zo blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Sawadee onder vijfhonderd Nederlandse vrouwen. De grootste voordelen die hierbij worden genoemd zijn gezelligheid en het meer op het gemak voelen. Vandaag, op Internationale Vrouwendag, introduceert Sawadee ‘Vrouw op Reis‘: een nieuwe vorm van reizen, speciaal voor vrouwen.

De vakantiebeleving van mannen en vrouwen verschilt sterk. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 70% van de vrouwen zich weleens ergert aan mannelijk gezelschap tijdens vakantie. De grootste ergernissen die worden genoemd zijn dominantie (39%) en een minder goed inlevingsvermogen van de man (37%). Ruim de helft van de vrouwen (58%) geeft hierbij aan een groepsreis met enkel vrouwen wel te zien zitten.

Michèle Oudenaarden, marketeer bij Sawadee: “Juist omdat de dynamiek tussen mannen en vrouwen zo anders is, hebben wij ‘Vrouw op Reis’ samengesteld. Groepsreizen speciaal voor vrouwen naar avontuurlijke bestemmingen als Jordanië, Kenia, Iran, Peru en Vietnam. Het biedt een manier om de wereld vanuit het perspectief van andere vrouwen te bekijken en geeft toegang tot ervaringen en plaatsen die buiten bereik vallen, wanneer je met mannen reist.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Aruba Tourism Authority viert 35-jarig jubileum van toerismepromotie in Europa

Volgende bericht

Internationale Vrouwendag: Holiday Extra laat vrouwen ontspannen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."