CoronavirusNieuws

Schiphol: geen fast-track voor volledig gevaccineerden

Een fast-track voor volledig gevaccineerden reizigers is niet aan de orde op Schiphol, dat laat een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd weten aan TravelPro.

British Airways en Virgin Atlantic gaan op London Heathrow wel testen of een fast-track voor volledig gevaccineerden aanslaat. Passagiers kunnen op vier routes hun vaccinatiestatus uploaden voordat ze aan boord gaan. De proef door British Airways en Virgin Atlantic komt op het moment dat de luchtvaartindustrie vragen ​​om quarantainevrij reizen naar het Verenigd Koninkrijk vanuit landen met een lager risico die nog wel een oranje reisadvies hebben.

“Samen met alle partners (luchtvaartmaatschappijen, afhandelaren, security, marechaussee) zorgen we ervoor dat alle reizigers die op tijd op de luchthaven zijn (2 uur voor vertrek voor vluchten binnen Europa en 3 uur voor vertrek voor vluchten naar buiten Europa) op tijd bij de gate zijn”, zo laat de woordvoerder van Schiphol aan TravelPro weten.

De proef, die dit weekend van start gaat, stelt passagiers die volledig zijn gevaccineerd en die op geselecteerde vluchten vanuit Athene, Los Angeles, Montego Bay en New York naar Heathrow reizen in staat om hun vaccinatiestatus te bewijzen. Bij aankomst in Londen kunnen ze gebruikmaken van een speciale aankomststrook. Gehoopt wordt dat de proef de regering zal overtuigen dat luchtvaartmaatschappijen en luchthavens de vaccinstatus ook in het buitenland controleren.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Reisadvies Jordanië versoepeld naar geel

Volgende bericht

Nederland mogelijk rood op ECDC-lijst: vakantiegangers de dupe

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.