Nieuws

Schiphol: meer passagiers naar Oostenrijk en Italië

In juli van dit jaar reisden er 6,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+4 stoelen extra per beweging). Vanwege een lagere bezettingsgraad (-1,1%) en een afname in vliegbewegingen (-1,8%) was de totale afname in reizigers deze maand -0,7% ten opzichte van juli 2018. Het aantal reizigers dat op Schiphol vertrok of aankwam nam toe met +0,9%, terwijl het aantal reizigers met een overstap afnam met -3,4%.

In juli reisden 4,7 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (-0,8%). Binnen Europa groeiden bestemmingen in Oostenrijk (+16,2%) en Italië (+3,7%) het snelst in aantal passagiers. Het verkeer naar zowel Griekenland als Spanje daalde respectievelijk met -7,8% en -4,5%.

Colombia
Schiphol verwelkomde in juli bijna 2,0 miljoen intercontinentale reizigers (-0,1%). Van de verbindingen met het Amerikaanse continent zorgden Colombia (+25,4%) en de VS (+7,3%) voor de meeste toename. Het verkeer naar Azië zag ook een grote toename, met name voor Japan (+19,1%) en Maleisië (+7.8%).

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

FNV eist ontslagvergoeding voor cabinemedewerkers Ryanair

Volgende bericht

Disney Magic komt 19 augustus naar Amsterdam

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.