Nieuws

Schiphol meest favoriete vertrekluchthaven

Schiphol is nog steeds de populairste vertrekluchthaven in Nederland, maar het aantal reizigers dat vertrekt vanaf de luchthaven neemt echter wel af. Dit blijkt uit het Nationaal Vliegreis Onderzoek onder 1300 Nederlanders dat voor de derde keer werd gehouden in opdracht van vliegticketaanbieder vliegwinkel.nl.

In 2008 koos er nog 68% van de Nederlandse reizigers voor Schiphol als vertrekluchthaven, in 2010 is dat gedaald tot 63%. De dalende reizigers op Schiphol zijn gunstig voor de regionale vliegvelden zoals Eindhoven en Airport Weeze. Vliegveld Eindhoven staat tweede op de lijst met een marktaandeel van 9%. Uit het onderzoek bleek ook dat 36% van de reizigers een rechtstreekse vlucht naar de eindbestemming als belangrijkste reden kiezen voor vertrek van een luchthaven. Ook de bereikbaarheid van de luchthaven is belangrijk, 35% van de reizigers maken dan ook de keuze om een luchthaven dichtbij huis te kiezen.

Vliegtaks Duitsland
Reizigers die vanaf 1 januari 2011 vertrekken van een Duitse luchthaven krijgen te maken met de vliegtaks. De vliegtaks is een bedrag wat elke vertrekkende reiziger moet betalen, in Duitsland is dat een bedrag tussen de 8 en 45 euro. In Nederland is de vliegtaks na een jaar al afgeschaft, er vond een verschuiving plaats naar buitenlandse luchthavens. De vliegtaks heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse reizigers de verschillende luchthavens met elkaar gingen vergelijken, op zoek naar het goedkoopste vliegticket.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Vrij Uit viert de wintertijd

Volgende bericht

Europ Assistance start EAcademy

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."