Nieuws

Schiphol: rekening houden met vertragingen en annuleringen

Deel dit artikel

Het systeem van Aircraft Fuel Supply dat brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt draait weer volledig sinds gisteravond 21.00 uur. Door de nasleep van gisteren verwacht luchthaven Schiphol ook voor vandaag een verstoorde dag. Dat betekent dat reizigers rekening dienen te houden met vertragingen en mogelijk annuleringen van vluchten.

“We vinden het heel vervelend voor de reizigers die hier hinder van ondervinden. We raden reizigers die vandaag vliegen aan om van te voren hun vluchtstatus te checken voor de meest actuele vluchtinformatie via Schiphol.nl, de Schiphol App of via de betreffende luchtvaartmaatschappij”, laat Schiphol weten.

KLM
KLM heeft vandaag 61 vluchten op schiphol geannuleerd. Het gaat om zowel aankomende als vertrekkende vluchten. Reizigers worden geadviseerd om de actuele vluchtinformatie te raadplegen via KLM.com of de KLM-app en indien mogelijk hun reisplannen te wijzigen. Indien hun vlucht is geannuleerd, dienen zij niet naar de luchthaven te komen als zij nog niet zijn omgeboekt.

Veldbedden
Gisteren was er een geruime tijd storing in het systeem van Aircraft Fuel Supply, een extern bedrijf dat de brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt. In totaal werden gisteren zo’n 300 vluchten geannuleerd, waardoor tienduizenden reizigers vertraging opliepen. Ongeveer 1300 reizigers die al voorbij de veiligheidscontrole waren, maar niet meer konden vertrekken, hebben de nacht doorgebracht op veldbedden in de vertrekhal.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Update storing Schiphol: 180 vluchten geannuleerd

Volgende bericht

KLM verhuist hoofdkantoor naar nieuwe campus op Schiphol-Oost

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.