CoronavirusNieuws

Schiphol sluit toch niet-essentiële winkels achter securitycontrole

Deel dit artikel

Schiphol sluit vanaf vandaag de niet-essentiële winkels achter de securitycontrole tijdens de huidige algehele lockdown. Eerder liet de luchthaven nog weten dat deze winkels wel operationeel bleven. Schiphol begrijpt de vragen die dit opriep en is daarover met het kabinet in overleg geweest. Vanaf woensdag 22 december sluiten de betreffende winkels.

Eet- en drinkgelegenheden achter de securitycontrole op Schiphol en andere Nederlandse luchthavens blijven wel open. Daar blijft de uitzondering voor gelden. Ook essentiële winkels zoals drogisterijen blijven geopend. Dat is van belang voor de reizigers en zeker voor de overstappende passagiers. De niet-essentiële winkels en de horeca op Schiphol Plaza, het openbare gebied, zijn sinds zondagmorgen al gesloten.

Reizigers zijn onderworpen aan strenge eisen met betrekking tot vaccineren en testen. Op de luchthavens geldt een plicht tot het dragen van een mondkapje.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

ACM stelt uitgangspunten op voor reizen naar oranje gebieden

Volgende bericht

Chantal van der Meer versterkt TUI salesteam

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.