CoronavirusNieuws

Schiphol start gefaseerde invulling Kern-Schiphol

Schiphol geeft vanaf vandaag gefaseerd invulling aan Kern-Schiphol en gaat de faciliteiten voor vertrekkende reizigers in afgeslankte vorm aanbieden.

De check-in wordt beperkt tot vertrek 2 en 3, waarna reizigers met een bestemming binnen Schengen door het tijdelijke securityfilter nabij vertrek 1 gaan en de overige reizigers door het securityfilter bij Vertrek 2 gaan. Achter de security- en/of paspoortcontrole blijven lounge 1, 2 en 3 voorlopig in gebruik en zijn op de H-pier na alle pieren nog open.

De afgelopen dagen waren er bijna 80% minder reizigers en zo’n 75% minder vliegbewegingen op Schiphol. Schiphol werkt gefaseerd toe naar een kleinere operatie. “We blijven altijd open: voor de passagiersvluchten die nog steeds aankomen en vertrekken, maar ook voor repatriëring, vrachtverkeer, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen. We monitoren nauwgezet de ontwikkeling in aantallen passagiers en vluchten en passen onze operatie aan de situatie aan. Dat betekent dat we iedere dag bekijken wat er nodig is om luchtvaartmaatschappijen en passagiers zo goed mogelijk te faciliteren.”

Zet een geliefde in het zonnetje met een boeket van DeBloemist.nl: dankzij het grote assortiment is er voor elke gelegenheid wel een geschikt cadeau te vinden. Ook knuffels, wijn, champagne en heliumballonnen verkrijgbaar.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Update - ANWB Reizen schrapt alle reizen met vertrek tot 31 mei

Volgende bericht

Kabinet verlengt vliegverbod tot 10 april

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."