Nieuws

Schiphol start proef: koffie of maaltijd vooraf en contactloos bestellen

Deel dit artikel

Schiphol is in samenwerking met HMSHost International een pilot gestart die het mogelijk maakt voor reizigers om met een QR-code eten en drinken op Schiphol achter de securitycontrole al vooraf te bestellen. Reizigers kunnen op Schiphol een QR-code scannen vanaf één van de fysieke banners of mediaschermen die zich bij en na de securitycontrole op de luchthaven bevinden. Via deze QR-code plaatsen zij hun bestelling, rekenen online af en kiezen een tijdstip om hun bestelling na security op te halen.

“COVID-19 vraagt om nieuwe oplossingen, ook op Schiphol. De inzet van digitale innovaties draagt bij aan veilig, gemakkelijk en snel reizen. Deze service biedt verschillende voordelen. Als reizigers bij security moeten wachten dan kunnen zij die tijd gebruiken om alvast een bestelling te plaatsen, zoals een maaltijd of drankje. Ook hoeven zij bij aankomst in de Lounge niet in een rij te staan, omdat de bestelling op het aangegeven tijdstip klaarstaat. Er blijft tijd over om nog even voor te bereiden op de reis of te ontspannen. Het aantal contactmomenten is beperkt omdat alle handelingen, van bestellen tot betalen, online plaatsvinden”, zegt Irene Muysson, Head of Retail, F&B, Commercial Services bij Amsterdam Airport Schiphol.

Er komen op verschillende locaties bij en achter de securitycontrole banners en digitale schermen met een QR-code. Deze QR-code brengt reizigers naar een bestelpagina waar zij kunnen kiezen bij welke horecagelegenheid ze een bestelling willen plaatsen. Na de pilotperiode wordt geëvalueerd of het aantal horecagelegenheden waarbij je vooraf kunt bestellen wordt uitgebreid.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sunair verspreidt nieuwe stedenbrochure en kalender

Volgende bericht

ANVR dagvaardt luchtvaartmaatschappijen om uitblijven restituties

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."