Nieuws

Schiphol ziet passagiersaantallen aantrekken door herfstvakantie

Deel dit artikel

Schiphol verwacht in de periode van 15 oktober tot en met 31 oktober ongeveer 2 miljoen reizigers die via de luchthaven reizen. Dat is ongeveer drie keer zoveel als in de herfstvakantie van 2020.

Wel is het nog steeds ruim minder dan in de herfstvakantie van 2019, waarin er ruim 3 miljoen reizigers via de luchthaven reisden. Deze herfstvakantie reizen lokaal vertrekkende reizigers het meest naar Istanbul, Londen en Barcelona, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven.

“Samen met onze partners zetten we onze schouders eronder om alle reizigers weer een mooie start van hun herfstvakantie te bieden. We zijn goed voorbereid. Ons advies aan reizigers is om op tijd op de luchthaven te zijn en zich goed voor te bereiden, door onder andere een coronabewijs en een mondkapje mee te nemen”, zegt Patricia Vitalis, Directeur Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol.

Voor vluchten binnen Europa geldt over het algemeen het advies om twee uur van te voren op Schiphol te zijn en voor vluchten buiten Europa drie uur van te voren. Reizigers kunnen dit altijd checken bij hun luchtvaartmaatschappij. Net als in heel Nederland, zijn ook de coronamaatregelen op Schiphol versoepeld. Het houden van 1,5 meter afstand is niet meer verplicht op de luchthaven, maar het advies blijft wel om elkaar de ruimte te geven waar dat kan. Het dragen van een mondkapje is nog wel verplicht vanaf het moment dat reizigers hun boarding pass scannen tot en met in het vliegtuig. Bij aankomst is het dragen van een mondkapje verplicht tot reizigers de bagagehal hebben verlaten.

Vernieuwde Vertrekhal 1
Sinds deze zomer maken reizigers gebruik van de vernieuwde Vertrekhal 1, die onder andere voor reizigers met alleen handbagage een nieuwe en snellere route vanaf de ingang vanaf Vertrekhal 1 naar de securitycontrole biedt. Deze reizigers kunnen namelijk na binnenkomst rechtstreeks de (rol)trap of lift naar securitycontrole op de mezzanine nemen. Ook voor reizigers met ruimbagage is de vernieuwde Vertrekhal 1 efficiënt, doordat ze deze sneller kunnen afgeven aan de selfserviceafgiftebalies. Daarnaast is elke securitylane uitgerust met moderne CT scans. Zo kunnen reizigers vlot door de securitycontrole omdat vloeistoffen en elektronica niet meer uit handbagage gehaald hoeven te worden.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Epische comeback?

Volgende bericht

Oostenrijk werkt aan maximale zichtbaarheid met 'Winterlove' campagne

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."