Seabourn heeft toestemming gekregen om vanuit Miami en San Juan (Puerto Rico) naar Cuba te varen. Op 4 november 2019 vertrekt de eerste cruise met de Seabourn Sojourn. Hiermee wordt Seabourn de derde rederij van de Carnival Corporation die naar Cuba mag varen.

Passagiers kunnen uit vier verschillende routes met vijf vertrekdata kiezen. De toevoeging van deze cruises komt voort uit de toenemende vraag naar luxe reiservaringen richting Cuba. De 11-, 12- en 14-daagse cruises bezoeken vijf havens in Cuba waarbij er per cruise drie of vier worden aangedaan. Gasten hebben hierdoor de gelegenheid om de verschillende regio’s van het grote eiland te ontdekken. Alle vijf reizen hebben overnachtingen in de historische hoofdstad Havana zodat er genoeg tijd is deze bruisende stad te ervaren. In 2019 wordt de 500e verjaardag van de stad die tot UNESCO Werelderfgoed behoort, gevierd.

“Veel luxe reizigers zijn op zoek naar nieuwe plaatsen en betekenisvolle culturele plekken om te ontdekken en Cuba is een van de meest gewilde opkomende bestemmingen onder onze gasten,” aldus Richard Meadows (President van Seabourn). “We zijn opgetogen dat we eindelijk Cuba in onze reizen kunnen opnemen en onze gasten en reispartners hebben lang gewacht op een ultraluxe reiservaring met een groter aanbod van bestemmingen in deze relatief onontdekte Caribische parel. Deze Cuba routes zijn nieuw en bevredigen de nieuwsgierigheid van iedereen die overwoog erheen te gaan.”

Fascinerende havens
Seabourn Sojourn bezoekt vijf fascinerende havens in Cuba en gasten hebben ruim de tijd de geschiedenis en cultuur te ontdekken alsmede de UNESCO Werelderfgoed gebieden:

  • Antilla (Nipe Bay) – De toegang naar de diepe Nipe baai gaat door het Cayo Saetia Nationaal Park, een natuurreservaat met een grote diversiteit aan flora en exotische fauna.
  • Cienfuegos – Een van de latere koloniale steden van Cuba gesticht door de Fransen in 1819. Door de UNESCO aangemerkt als Werelderfgoed vanwege de bijzondere 19e-eeuwse architectuur. Door een overnachting kan men alle highlights ontdekken.
  • Havana – Bezoek de hoofdstad tijdens haar 500e verjaardag. Door de extra overnachting kunnen reizigers de cultuur en geschiedenis van de stad ervaren en genieten van de muziek-, dans- en beeldende kunstscene.
  • Punta Francés, Isla de Juventud – Dit idyllische eiland is het tweede grootste van Cuba en een plek waar vakantiegangers snorkelen en duiken bij de koraalriffen en scheepswrakken in het Nationale Maritieme Park.
  • Santiago de Cuba – Dit is Cuba’s culturele hoofdstad, gesticht in 1515, en vol met monumenten uit de koloniale en revolutionaire geschiedenis waaronder UNESCO Werelderfgoed gebied San Pedro de la Roca Castle.