Nieuws

Seaport Den Haag-Scheveningen ontvangt twee cruiseschepen

In mei en juli dit jaar meren de luxe passagiersschepen HANSEATIC Nature en MS Berlin aan in de Seaport Den Haag-Scheveningen. Vorig jaar ontving de haven het eerste schip. De populaire badplaats heeft de ambitie komende jaren meer passagiersschepen te ontvangen.

De omvang en faciliteiten in de haven lenen zich uitermate goed om het luxere segment te verwelkomen. Het profiel van Den Haag sluit mooi aan bij deze doelgroep cruisers. Het ‘Royal Shopping District’ rondom het Noordeinde in het Hofkwartier, het toonaangevende culturele aanbod als het Mauritshuis, Gemeentemuseum, Escher in het Paleis, Panorama Mesdag en de grote variëteit aan hoogwaardige horeca in het centrum én in de haven maakt een ontvangst of stop in de haven van Den Haag een waardevolle toevoeging op de programma’s van rederijen.

De HANSEATIC Nature is een ultraluxe expeditie cruiseschip, splinternieuw en beschikt over de ijsklasse PC6, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen. Dat maakt expedities naar de Arctische en Antarctische gebieden mogelijk, maar ook naar warmwatergebieden zoals de Amazonas. Het schip is uitgerust met de nieuwste milieuvriendelijke techniek om emissies te verminderen en het milieu van de bestemmingen te behouden. Het cruiseschip biedt voldoende ruimte voor ruim 200 passagiers, op expedities naar Antarctica kunnen slechts 199 passagiers aan boord gaan, zodat er een zeer intieme atmosfeer heerst. De taal aan boord is Duits. Begin mei is dit expeditie schip van rederij Hapag lloyd Cruises ingewijd in Duitsland en maakt op dit moment zijn tweede cruise langs Europese steden met als eindbestemming Hamburg. Met de aankomst van dit cruiseschip wordt een tweede stap gezet in de ambitie om vaker cruiseschepen aan te laten meren in de Seaport van Den Haag-Scheveningen. Het schip vertrekt 29 mei om 20.00 uur richting de volgende haven Texel. Overdag hebben de cruise-gasten de mogelijkheid de badplaats en de stad te bezoeken.

Op maandag 29 juli doet de MS Berlin van rederij FTI voor de tweede keer de Seaport Den Haag-Scheveningen aan. Dit passagiersschip heeft vorig jaar als eerste cruiseschip een stop gemaakt in de deze haven. Het schip is 139 meter lang en 17,5 meter breed en kan naast een bemanning van 180 personen 412 passagiers vervoeren. De MS Berlin staat vooral bekend om de cruises naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap.

De gemeente Den Haag heeft de ambitie om elk jaar meer kleine passagiersschepen van het luxere segment naar de haven van Den Haag te laten komen. “We hopen de komende jaren meer van die schepen te mogen verwelkomen,” zegt wethouder Richard de Mos (Economie). “Dat is goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid.” Het aantrekken van dergelijke schepen versterkt het imago van Den Haag als stad aan zee en zet het Den Haag op de kaart bij een nieuw internationaal publiek. Anita Verwoest-Verhoog, Project Director Seaport Den Haag-Scheveningen, legt uit: “Onze haven ligt direct aan de Noordzee, het stadscentrum zit op nog geen 15 minuten afstand, dit maakt de haven van Den Haag-Scheveningen een verborgen parel voor de kleinere luxere passagiersschepen. Samen met The Hague Marketing Bureau organiseren we op maat gemaakte excursies, die kunnen bestaan uit exclusieve diners in een Haags museum na sluitingstijd of een speciaal samengestelde fiets- of wandeltour door het historisch centrum in combinatie met bezoeken aan galeries en winkels.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Win! Een gratis verblijf bij SENTIDO Le Sultan (Tunesië)

Volgende bericht

Workshop en symposium 'Human rights in tourism'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.