Nieuws

SGR: vrijstellingen Schauinsland-Reisen en Alltours ingetrokken

Deel dit artikel

Het bestuur van SGR heeft besloten om met ingang van 2 mei 2022 de aan Schauinsland-Reisen GmbH en Alltours Flugreisen GmbH verleende vrijstelling in te trekken.

“Schauinsland en Alltours komen hun verplichtingen richting de consument en, na faillissement van D-rt Retail BV/D-reizen, richting SGR niet na. Dit betekent dat vanaf 2 mei jl. pakketreizen/reisdiensten van Schauinsland en Alltours zullen vallen onder de risicodragende omzet van de retailer”, zo laat het garantiefonds aan retailers weten.

Eind 2016 liet SGR nog weten dat het ten behoeve van de retail de regeling zou gaan verruimen waardoor buitenlandse touroperators niet meer als risico dragende omzet worden gezien. Dit alles gebeurt mede in het kader van de nieuwe richtlijn pakketreizen, aldus het garantiefonds destijds. Schauinsland was een van de eerste buitenlandse touroperators die van de vrijstelling gebruikmaakte destijds.

Tegenover TravMagazine heeft Schauinsland laten weten de beslissing van de SGR onbegrijpelijk te vinden.


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

“Nederland is een belangrijke markt voor Barbados"

Volgende bericht

Update Schiphol: geen wilde staking onder beveiligers

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.