CoronavirusNieuws

Singapore opent grenzen voor reizigers uit Nederland

Deel dit artikel

De Singapore Airlines Group heeft haar quarantainevrije Vaccinated Travel Lane (VTL)-netwerk uitgebreid naar veertien steden, waaronder Amsterdam. Naar verwachting zullen er in de komende weken meer steden worden toegevoegd.

Deze expansie hangt nauw samen met de uitbreiding van Singapore’s VTL-regelingen met Canada, Denemarken, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika en Zuid-Korea. Deze worden toegevoegd aan de bestaande VTL-regelingen met Brunei en Duitsland, die in september 2021 ingingen. Dankzij de VTL-regeling kunnen volledig gevaccineerde klanten die in aanmerking komen en die vanuit deze landen vertrekken, Singapore binnenkomen voor elk doel, inclusief vrijetijdsreizen, zonder quarantainebeperkingen.

VTL-vlucht
Naast VTL-vluchten vanuit Amsterdam, zal Singapore Airlines vanaf 19 oktober 2021 ook VTL-vluchten aanbieden vanuit Barcelona, Kopenhagen, Londen, Los Angeles, Milaan, New York, Parijs en Rome. De VTL-diensten van SIA vanuit Seoel beginnen op 16 november 2021. Momenteel voert SIA reeds VTL-vluchten uit vanuit Bandar Seri Begawan, Frankfurt en München. Scoot, de zusterluchtvaartmaatschappij van SIA, zal vanaf 20 oktober 2021 VTL-vluchten uitvoeren vanuit Berlijn. Reisroutes met meerdere steden binnen de VTL-landen zijn toegestaan zolang passagiers voldoen aan de veertiendaagse reisgeschiedenisvereiste, inclusief transitlanden. Een reiziger kan bijvoorbeeld vanaf Singapore naar Parijs vliegen en vervolgens vanuit Parijs naar Amsterdam, en toch in aanmerking komen voor de VTL-vlucht vanuit Amsterdam naar Singapore. Klanten die met de VTL-vluchten reizen, kunnen ook genieten van naadloze verbindingen via Singapore Changi Airport naar 59 bestemmingen binnen het SIA Group-netwerk.

Geweldig nieuws
Alle passagiers moeten vóór vertrek ervoor zorgen dat ze aan alle criteria van de VTL-regeling van Singapore voldoen. “Singapore’s uitbreiding van de VTL-regeling naar elf landen is geweldig nieuws voor onze klanten, die zich nu gemakkelijker kunnen herenigen met hun dierbaren of eindelijk op die overzeese vakantie kunnen gaan”, zegt Lee Lik Hsin (Executive Vice President Commercial, Singapore Airlines). “De SIA Group ondersteunt alle maatregelen om Singapore te heropenen voor quarantainevrij internationaal reizen. Dit zal het veilige en geleidelijke herstel van Changi Airport als een belangrijk hub mogelijk maken, ondersteund door de stijgende vaccinatiepercentages en het vertrouwen in de sterke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op elk moment van de reis.”

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

FNV dreigt met acties op Schiphol

Volgende bericht

Aruba Thirsty Move is terug op 14 oktober

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.