Nieuws

SkyTours en transavia.com vliegen weer naar Egypte

SkyTours heeft gisteren de knoop doorgehakt om vanaf 20 februari weer Egypte aan te bieden. Op de website meldt de organisatie; ‘SkyTours, als de Egypte specialist, en transavia.com, met vele vluchten per week naar Egypte, zijn van mening dat onze gasten gerust aan de Rode Zee de vakantie kunnen doorbrengen en herstarten daarom vanaf 20 februari elke week weer de vluchten naar Sharm el Sheikh en Hurghada’. Een communicatiemedewerkster van transavia.com liet TravelPro echter weten dat er slechts sprake is van één chartervlucht, ‘inderdaad op 20 februari aanstaande’. De Egyptische president Mubarak schijnt momenteel te verblijven in een vakantievilla in…de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh.

SkyTours-directeur Marcel de Geest, stond vanochtend Radio 1 te woord en liet weten: ‘Ja, de reacties van de klanten zijn positief. Egypte is natuurlijk een bestemming waar veel repeaters naartoe gaan. Het is een populaire duikbestemming. De mensen zijn heel positief. Het gaat niet om duizenden mensen die interesse hebben, maar het komt langzaam op gang. Het is natuurlijk pas gisteren bekend gemaakt door ons. We merken vanochtend een toename in aantal telefoontjes van reizigers die geïnteresseerd zijn. De revolutie is in Caïro en Alexandrië, dat is vanaf Hurghada en Sharm el Sheik 500 kilometer de andere kant op. Als je dat vanuit Nederland bekijkt dan zit je bijna in Frankrijk. Het negatief reisadvies vanuit Nederland is nog niet opgeheven, maar vanuit omliggende landen (Duitsland en Engeland) gaan er nog wel steeds toeristen naar Egypte en ook als Nederlandse toerist kan je vanuit die landen naar Egypte op vakantie. Er is personeel van ons ter plaatse en die hebben ons geïnformeerd over de situatie daar. Tevens hebben wij contact gehad met collega-touroperators in Duitsland en de situatie daar is zo dat er geen gevaren zijn voor toeristen. Wij hebben zelfs begrepen dat de hoteliers een feest willen organiseren voor de Engelsen, omdat ze niet zijn weggegaan. Zij snappen ook niet waarom de Nederlanders zijn weggegaan. Transavia.com doet dit in overleg met ons, er is goed overleg geweest. Onze eerste vlucht begint op 20 februari. Daarvoor hebben wij geen extra maatregelen genomen. Wij zijn voorbereid op eventuele escalaties, dus mocht er onverhoopt iets gebeuren dan wordt iedereen teruggehaald. Eigenlijk zijn wij als Nederland wel ontzettend braaf geweest door alle reizigers terug te halen. De omliggende landen gaan er wel heen en Nederland niet. Het is geen Europees besluit geweest om toeristen terug te halen. De directie heeft alles achter de schermen geregeld en mocht er iets gebeuren dan halen wij de reizigers terug. Wij bieden reizigers dezelfde dekking en vergoedingen zoals die door het Calamiteitenfonds worden gegeven. Het is nu op dit moment zo dat Nederlanders wel vanuit Duitsland kunnen reizen naar Egypte. Wij proberen, als de grootste op Egypte, de Nederlandse vakantieganger vast te houden’.


TUI noemt het plan van SkyTours in een reactie bij de NOS onverantwoord. De reisorganisatie wijst op het negatieve reisadvies van het ministerie. Volgens de organisatie kan de veiligheidssituatie snel omslaan. De touroperator wil sowieso nog niet naar Egypte gaan in de Krokusvakantie, ook niet als het reisadvies tegen die tijd is aangepast. Brancheorganisatie ANVR zegt dat touroperators een eigen afweging mogen maken.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Marianne Verzeilberg
    9 februari 2011 at 22:21

    Ik denk dat jullie veel mensen in Nederland en Egypte blij kunnen maken!

Vorige bericht

Thomas Cook Nederland verkoopt oude hoofdkantoor

Volgende bericht

Stem nu: wel of niet naar Egypte + FILM

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.