BlogsNieuwsSharon Evers

Slechte zomer

Deel dit artikel

Ik houd van dit weer. Echt. Ik bedoel dan het weer dat we de afgelopen weken hebben gehad, niet dat kletsnatte gedoe dat volgens de weersvoorspellingen op dit moment (van lezen) Nederland binnendringt.

Ik houd van warme zomers, vooral als ik niets hoef te doen. Beetje druk maken over het op tijd insmeren en de enige activiteit waar ik me dan mee bezighoud is het opblazen van de mega flamingo die ik vervolgens behendig – tenminste daar ga ik vanuit – het water insleep. Daar ben ik dan vervolgens uren op te vinden. Dagenlang.

Ergens begrijp ik wel dat touroperators en reisbureaus de weergoden smeekten om een flinke regenbui van zo’n 10 weken lang. Vrouwen bloot, handel dood. Toch? Alhoewel de meningen hierover op onze Facebook-poll uiteenliepen, om precies te zijn was 45% voor en 55% tegen. Maar of het voor hen nou zo’n slechte zomer is geweest? Het moet dan wel meevallen, denk ik dan. Gelukkig maar.

En voor 45%: na zonneschijn komt altijd regen. En wedden? Dat we na twee weken regen straks een ‘slechte’ zomer hebben gehad? En dan nog een opsteker: die laatste weken van de zomervakantie worden vaak als eerste onthouden, dus zoveel zorgen zou ik me voor volgend jaar nog niet maken. Misschien komt het eeuwige pleidooi voor meer keuzevrijheid van de vakantiedagen van de ANVR er dan wel door heen…

Maar ik hoorde het mensen ook zeggen: ‘Met dit weer hoef je toch niet op vakantie?’ Maar waarom niet? Ik snap dat niet. Natuurlijk, ik zal de laatste zijn die geen goed weer wil hebben tijdens de vakantie, maar je gaat toch niet op vakantie voor de zon alleen? Dan duik ik wel veertien dagen onder de zonnebank. Bij wijze van spreken dan.

Een vakantie begint natuurlijk al bij de voorpret, het verlangen naar een bestemming waar je even helemaal niets hoeft te doen. Aan het einde van deze dag is het zover, het worden drie volle weken me-time, en family- & friends-time. De overdracht is getikt, de computer staat bijna uit en de telefoon op stil. Het is vakantie. Ajuus. Of eigenlijk adios. Ik ga namelijk optimaal genieten van het Spaanse goede leven. Van haar cultuur, natuur en heerlijke eten en drinken in fijn gezelschap. Nee, ik vermaak me wel. Over mij hoef je je geen zorgen te maken. Want je denkt toch niet dat ik die opblaasflamingo de Hollandse wateren insleep? Met al die bekenden om me heen? Daarom ga ik op vakantie, voor het andere goede leven en om even geen dorpsgenoten en het liefst ook geen Nederlanders om me heen te hebben. Hasta luego!

Sharon Evers
sharon@travelpro.nl

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thomas Cook: 'Veel vraag naar Sardinië door RTL serie Ollolai'

Volgende bericht

Nog enkele plaatsen op Oad studiereizen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."