CoronavirusNieuws

Slovenië weer open voor Nederlandse toeristen

De Sloveense regering heeft afgelopen zaterdag Nederland en België weer op de groene epidemiologische Covid-19 statuslijst geplaatst waardoor inwoners uit deze landen zonder enige hindernis of quarantainemaatregelen naar Slovenië mogen afreizen. Nederland is voor Slovenië een belangrijke toeristische markt: met 186.700 aankomsten in 2019 staat het binnen Europa op de vijfde plaats na Italië, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

Het verkeersbureau van Slovenië heeft een ‘Green & Safe’ label in het leven geroepen dat wordt uitgereikt aan bedrijven die zich houden aan de strenge hygiëne maatregelen en protocollen opgelegd door de Sloveense National Institute of Public Health. “Als PR-bureau voor Slovenië in Nederland zijn wij uiteraard zeer verheugd dat Nederlanders weer naar Slovenië op vakantie mogen”, aldus Marcel Baltus van Baltus Communications. “60% van het land is groen en bebost, er is een nationaal park (Triglav), drie regionale parken en 34 landscape parken waar massatoerisme een onbekend fenomeen is.”

Reisadvies
Het reisadvies vanuit Nederland is inmiddels aangepast naar code geel. “Slovenië laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn gedeeltelijk opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van oranje naar geel.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Garuda Indonesia past flexibel beleid toe tot en met 31 juli

Volgende bericht

Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line bundelen krachten

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.