‘SnapTrip’ breidt steeds verder uit. De tool biedt al de mogelijkheid om als klant zelf je ideale (pakket)reis samen te stellen uit alle airlines, honderdduizenden hotels en autohuur. Met de uitbreiding kunnen gelijk ook vele extra’s worden geboekt, alles in één pakket met voordeelprijs.

De extra’s als tours, excursies, skip-the-line tickets, fietstours, hop-on hop-off tours, etc. kunnen op alle grote bestemmingen worden geboekt. Zoals bij vluchten, hotels en auto’s wordt realtime de beschikbaarheid gecheckt.

Nieuw is dat TravelXL alle boekingsmogelijkheden ook beschikbaar maakt voor directe verkoop aan de balie. Zo kunnen met enkele kliks op de website snel en gemakkelijk, goed geprijsde DP(Dynamic Packaging) pakketten worden geboekt. Hierbij wordt, indien beschikbaar, van de IT-TO tarieven van de samenwerkende airlines en grote bekende hotelbeddenbanken gebruik gemaakt.

Als extra voordeel geldt dat alle samengestelde ‘SnapTrip’ pakketten als niet-risicodragende omzet wordt beschouwd, omdat Airtrade, als SGRZ deelnemer, als afhandelaar en verantwoordelijke partij optreedt. TravelXL heeft samen met het team van Airtrade, hiermee voor de gehele TravelXL Groep een risicoloze en makkelijke DP-tool ontwikkelt. SnapTrip loopt hiermee vooruit op de nieuwe Richtlijn Pakketreizen die per 1 juli ingaat.