CoronavirusNieuws

Spanje komt met protocollen toeristische sector

Deel dit artikel

Het Spaans Verkeersbureau in Nederland laat weten dat Spanje er klaar is om vanaf 1 juli buitenlandse toeristen te ontvangen in veilige omstandigheden, met zorg en aandacht voor maximale hygiënische veiligheidsvoorwaarden en met maatregelen om het risico op een nieuwe virusuitbraak vanuit het buitenland te minimaliseren. Vanaf 1 juli zal de quarantainemaatregel niet meer van toepassing zijn.

Met het oog op en ter voorbereiding van een veilige heropening van de toeristische sector heeft het Spaanse Staatssecretariaat voor Toerisme een twintigtal protocollen opgesteld om besmetting door het coronavirus COVID-19 in de toeristische sector te verminderen. In deze protocollen staan de specificaties wat betreft dienstverlening, reiniging en desinfectie, onderhoud en risicobeheer voor de verschillende takken binnen de toeristische sector. Bij het opstellen ervan, onder toezicht van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid, is er nauw samengewerkt met onder meer de autonome regio’s, de vereniging van Spaanse gemeenten, toeristische instanties en experts. De protocollen zijn van toepassing op het gehele Spaanse grondgebied

De protocollen zijn gratis en zullen voor iedereen toegankelijk zijn, via de website van het Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (Ministerie voor Industrie, Handel en Toerisme). Elf protocollen staan al online; momenteel alleen nog in de Spaanse taal maar binnenkort ook in het Engels. Zoals, Albergues (jeugdherbergen, overnachtingsmogelijkheden voor pelgrims en hostels), campings, golfbanen, gidsen, hotels, restaurants, reisbureaus, kuuroorden, VVV-kantoren, actief toerisme en eco-toerisme en landelijke accommodaties.

Aan de overige protocollen – waaronder musea, natuurgebieden, watersporten, attractieparken en stranden – wordt momenteel nog druk gewerkt en deze zullen, zodra ze zijn goedgekeurd door het Spaanse Ministerie voor Volksgezondheid, ook gepubliceerd worden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Doe mee aan de Aruba Battle online scavenger hunt

Volgende bericht

Frankrijk wil vanaf 15 juni weer toeristen verwelkomen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."