CoronavirusNieuws

Spanje wil in juni weer toeristen verwelkomen

Deel dit artikel

Spanje wil vanaf juni weer toeristen verwelkomen. In mei wordt er een proef met digitale gezondheidscertificaten op alle 46 Spaanse luchthavens gehouden, dat zei Fernando Valdes Verelst (de Spaanse minister van Toerisme) tijdens de wereldwijde top van de World Travel & Tourism Council in Mexico.

Toeristen die zijn gevaccineerd, het virus al eens hebben gehad of een recente negatieve test kunnen tonen, mogen weer vakantie komen vieren in Spanje. Valdes Verelst liet weten dat het digitale certificaat van de Europese Unie geen ‘magische toverstok’ is, maar dat het mensen zekerheid biedt om hun reis te plannen.

Certificaat
Eerder deze maand werd bekend dat de Europese Unie van plan is om haar ‘Covid-certificaat‘, ook wel bekend als digital green certificate, eind juni operationeel te krijgen om reizen voor de zomervakantie mogelijk te maken. ‘Het doel is om de terugkeer naar het vrije verkeer binnen de Europese Unie te vergemakkelijken’, zei EU-commissaris Didier Reynders tegen het Europees Parlement.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

‘Nederlandse toeristen zijn welkom in Turkije‘

Volgende bericht

Oproep politiek: 'Blijf de komende weken in eigen land'

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.