Nieuws

Stakingen op komst bij Ryanair

Deel dit artikel

Piloten van de Ierse airline Ryanair gaan deze zomer staken. De piloten stemden vandaag met een grote meerderheid in met acties, waarbij ze stakingen niet uitsluiten. Naast de piloten dreigt ook het cabinepersoneel het werk neer te leggen.

Mogelijke gevolgen van de stakingen zijn geannuleerde of vertraagde vluchten op een aantal Europese luchthavens in Nederland, België, Italië, Spanje en Portugal, laat AirHelp weten. Reden voor deze stakingen zijn de mislukte onderhandelingen met de vakbonden en stakingen door piloten in Ierland. Wanneer ook in Duitsland geen overeenkomst wordt bereikt is te verwachten dat daar in augustus veel vluchten verstoord zullen zijn.

Het is voor passagiers van belang dat zij op de hoogte zijn van hun rechten ten gevolge van deze stakingen. In april 2018 stelde het Europees Hof vast dat stakingen door luchtvaartmaatschappijen niet meer kunnen worden gezien als bijzondere omstandigheden. Dankzij dit besluit moeten luchtvaartmaatschappijen nu compensatie betalen aan gedupeerde reizigers bij stakingen. Een claim moet wel eerst worden ingediend.

Passagiers die minimaal drie uur vertraging ondervinden als gevolg van stakingen kunnen aanspraak maken op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Dit is ook van toepassing op reizigers van wie de Ryanair-vlucht wordt geannuleerd en zij minder dan veertien dagen voor de feitelijke vertrekdatum op de hoogte worden gebracht van de annulering. Voor passagiers van Ryanair is het vooral belangrijk om de situatie goed in de gaten te houden en regelmatig de vluchtstatus te checken. Maak geen omboeking zonder hierover contact te hebben met de maatschappij.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Emirates vliegtuigen verkennen met 360 graden 3D ervaring

Volgende bericht

ANVR Congres 2018 mét interactie: tot maandag € 150 korting

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.