Nieuws

Stakingen treffen Nederlandse reizigers

Na de stakingen in de transport sector en bij de Franse Spoorwegen, staken nu ook de luchtverkeersleiders in Frankrijk. De luchtverkeersleiders staken mee tegen de pensioenplannen van de Franse regering.

Als gevolg van de staking kunnen zowel bestemmings- als overvliegend verkeer hinder ondervinden. Vluchten vanaf de internationale luchthaven Roissy Charles de Gaulle worden voor de helft geannuleerd. Ander luchthavens in Frankrijk, annuleren ongeveer een derde van de geplande vluchten.

Vluchten geschrapt
Voor reizigers vanuit Nederland kan het betekenen dat vluchten worden geschrapt, vertraagd of moeten omvliegen. Vanaf luchthaven Schiphol zijn er dinsdagochtend al meerdere vluchten geannuleerd. Reizigers die vertrekken richting Frankrijk of met een tussenlanding in Frankrijk dienen contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Spoorwegen
Door acties van Belgische spoorwegvakbonden in Brussel kan het treinverkeer van, naar en via Brussel op dinsdag 19 oktober tussen circa 15.00 uur en 19.00 uur ernstig verstoord raken. Helaas is op dit moment niet exact aan te geven wat de impact van deze acties zal zijn op het treinverkeer. Houdt u in ieder geval rekening met vertraging van treinen, zoals Thalys Amsterdam-Brussel-Parijs, InterCity Amsterdam-Antwerpen-Brussel, TGV’s van en naar Brussel en Eurostar Brussel-Londen. Een deel van het personeel van de Franse spoorwegen staakt tot tenminste woensdag 20 oktober 8.00 uur. Kijk voor meer info op de website van NS Hispeed.

Italië
Vrijdag 22 oktober is er vanaf 21.00 uur een 24-uursstaking bij het openbaar vervoer in Italië. Zowel het trein-, tram als metroverkeer ligt dan zo goed als plat. Ook het internationale treinverkeer zal last van deze staking hebben.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Stelling van de week #34

Volgende bericht

Lissabon beste shortbreak bestemming Europa

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."