13 Reacties

 1. Marianne
  18 juni 2010 at 19:46

  Reisbureaus dicht tijdens wk wedstrijd ?
  Wat een onzin.Er zijn nog genoeg niet voetballiefhebbers in ons land.
  Kost iedereen uren,ook als je niet van voetbal houdt,zoals ik !
  Er is naast voetbal nog n gewoon leven hoor !

 2. 18 juni 2010 at 11:43

  Natuurlijk moeten we dicht zijn tijdens wedstrijden van Oranje! Nee, televisie kijken met iedereen in de keuken op een scherm van 15 bij 15 centimeter, dat is leuk. Moet wel zeggen dat ik denk dat het inderdaad locatie gebonden is, maar over het algemeen denk ik dat wij niet de enige zijn die echt helemaal niks te doen hebben tijdens wedstrijden van Oranje. Ow, en @Martine: het Ek schaatsen in Hereveen?? Daar schaatsen 4 Nederlanders en dat is niet iets waar heel Nederland voor thuis blijft volgens mij!

 3. Jet
  18 juni 2010 at 10:15

  Ik ben van mening dat het gerelateerd is aan het gebied waarin je werkt. In mijn buurt kijkt echt iedereen voetbal en is iedereen oranje-minded, misschien is dat elders anders. In mijn geval zeg ik dus: Natuurlijk moet een reisburo zijn deuren even sluiten gedurende de wedstrijd! Je loopt echt geen omzet mis, want er komt toch niemand. En als je alleen werkt op een filiaal is het echt niet leuk!

 4. Nicole
  17 juni 2010 at 13:34

  De ochtend voordat Nederland speelde was het ontzettend rustig in de winkel. De wedstrijd begon….de hele toko stond vol. Voor ons wel balen, maar ja, er moet gewoon gewerkt worden. Dit waren mensen die gewoon geen zin hadden in voetbal. Wel merkte we dat er een reisorganisatie dicht was vanwege het voetbal!! Ik vind het persoonlijk schandalig. Er moet gewoon gewerkt worden, anders is het einde zoek. Als je het perse wilt zien moet je vrij nemen, en anders niet zeuren!

 5. Louise
  17 juni 2010 at 10:04

  Ik denk dat het afhankelijk is van het soort publiek in het verzorgingsgebied. Afgelopen maandag viel ik in voor een collega in een andere winkel. Daar is het normaal gesproken erg druk, maar nu was het er uitgestorven. Ik had beter in mijn eigen winkel kunnen blijven staan, want daar was het topdrukte. Het publiek in deze verzorgingsgebieden verschillen enorm en dat bleek nu goed.

 6. Loes
  16 juni 2010 at 22:49

  Wat een onzin. Natuurlijk moet een reisbureau open zijn! Dan kan je bij elk wereldkampioenschap van wat voor een tak van sport de tent sluiten. Wij hebben een tv staan en kunnen als het toelaat naar de wedstrijd kijken. Maandag tijdens de wedstrijd was het druk bij ons in de zaak. en dat is maar goed ook. We kunnen toch al zo mopperen met z’n allen dat er wegens de “crisis” niet goed geboekt wordt, dan moet je vooral je deuren gaan sluiten. Dus niet.

 7. 16 juni 2010 at 20:24

  Ik kan begrip opbrengen voor alle meningen. In een land waar een 24-uurs economie heerst?! zou je zeggen dat er doorgewerkt dient te worden. Collega’s die kijken willen niks missen maar dan is de vraag halen zij de tijd dan ook weer in? Of is de werkgever zo coulant? De klant/gast is toch koning! waarom dan de winkel dicht. Ik geloof best dat er genoeg klanten/gasten zijn die juist wat gaan ondernemen als het Nederlands elftal gaat spelen. Ik persoonlijk ga ook door: er moet tenslotte ook brood op de plank komen. Tevens sta ik achter de mening van Martine die zegt waarom dit dan niet gebeurd tijdens een wk met bv de schaatsbaan in Heereveen. Tracht in overleg met elkaar te gaan en neem tijd en werk van je collega over die niet wil kijken. We hebben toch nog steeds veel te doen in en aan Nederland.

 8. betsie
  16 juni 2010 at 17:58

  Helemaal mee eens, zeker als je alleen op kantoor zit is de teamspirit met collega’s ver te zoeken!! Als je na de wedstrijd maar weer terug bent toch??

 9. Martine
  16 juni 2010 at 17:54

  Er zijn ook mensen die niet van voetbal houden….die ben je kwijt als klant als ze zaterdag voor een dichte deur staan! Ik vind t jammer, als ik niet kan kijken, maar dit is mijn boterham. Daarbij, waar ligt de grens? Gaan we voor de schaatsfans met het EK in Heerenveen dicht? En wat als we goud halen met de Olympische Spelen?

 10. Melanie
  16 juni 2010 at 17:46

  Er zijn ook mensen die er niets om geven, die kunnen toch gewoon werken. Als het om de finale gaat is het ander verhaal maar die is op zondag. Pleit voor dichtgaan 12-7 ivm kater na feest 11-7

 11. 16 juni 2010 at 17:26

  Dicht? Inkoppertje zo’n vraag om in WK-termen te blijven. Wat een nonsens. Dan weet ik nog wel 10 redenen om de deuren te sluiten. Je moet juist open zijn. Met een klein teeveetje kan je -goed voor de teamgeest- samen de boel volgen. En binnenlopende klanten zullen het ook waarderen. Maar laten we vooral niet de klanten uitsluiten die niets of minder hebben met voetjebal. Die gebruiken de relatieve rust op straat juist om alle tijd te hebben voor hun reiszaken.

 12. dreizen
  16 juni 2010 at 17:24

  Wij vinden dat tijdens de wk wedstrijden de winkels dicht moeten, omdat er echt helemaal niemand binnen komt op dat moment, zelfs niet voor een gids. In het hele winkelcentrum waar wij zitten loopt zelfs niemand en er zijn om ons heen ook verschillende winkels dicht wegens wk.

 13. Jeannet
  16 juni 2010 at 17:21

  Wat een onzin, een reisbureau heeft openingstijden. Jammer voor de liefhebber maar die neemt maar vrij als de bezetting dit toelaat.

Vorige bericht

Reisburo Dinner Workshops: USA

Volgende bericht

Reisburo Actueel #23

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.