CoronavirusNieuws

Stropen van neushoorns neemt af, maar Kruger National Park nog steeds bedreigd

Ongeveer 62% van de neushoorns die in 2020 in Zuid-Afrika werd gestroopt, is gedood in het Kruger National Park. Dit blijkt uit nieuw vrijgegeven statistieken over het stropen van neushoorns in Zuid-Afrika.

Statistieken die vandaag zijn vrijgegeven door het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Natuur, Bosbeheer en Visserij (DEA) laten een bemoedigende afname van het stropen van neushoorns zien: 394 neushoorns zijn gestroopt in 2020, vergeleken met 594 in 2019. Dat is een afname van 33%. Desondanks blijven neushoorns in het vlaggenschip Kruger National Park het grootste risico lopen, met 245 neushoorns die in 2020 zijn gestroopt. Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) juichen deze afnemende cijfers toe.

“Door een uniforme aanpak te kiezen, blijkt dat de strijd tegen het stropen van neushoorns kan worden gewonnen. Het opnemen tegen wildlife crime is moeilijk, gevaarlijk en levensbedreigend. Naast het complimenteren van de afdeling en haar belanghebbenden, hebben we veel te danken aan de parkwachters in de frontlinie en de uitvoerende autoriteiten ”, aldus Neil Greenwood, Regionaal Director Zuidelijk Afrika IFAW.

“De aanhoudende druk op neushoorns in het Kruger National Park is zorgwekkend. Aangezien het park de thuisbasis van de grootste populatie neushoorns van Zuid-Afrika is, zullen de dieren een doelwit blijven in het drakenkruis van een stropersgeweer. We moedigen hierom aan om het management en de rangers van Kruger National Park alles te geven wat ze nodig hebben om de stropers te stoppen,” aldus Greenwood.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Around the World: D-rt Groep informeert alle 1.100 medewerkers

Volgende bericht

Kleinschalige reisorganisaties zijn blij met de eerste aanzet tot compensatie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.