Visit Seattle organiseerde in samenwerking met BuroSix onlangs het ‘meet the makers’ event in hotel Zoku te Amsterdam. Tijdens dit evenement stonden passie, inspiratie en het delen van kennis centraal. Meer dan 40 geïnteresseerden, waaronder media, touroperators en collega-productmakers, maakten kennis met de stad Seattle en de lekkernijen van Ethan Stowell, oprichter van Ethan Stowell Restaurants, Rachel Marshall, oprichtster van Rachel’s Ginger Beer en Tyler Malek, medeoprichter van het ijsmerk Salt & Straw.

De media, touroperators en collega-productmakers kregen op een informele manier de highlights van Seattle te horen en te zien. Daarnaast stond de middag vooral in het teken van elkaar ontmoeten, het uitwisselen van ideeën en praten over mogelijke promoties en samenwerkingen met Seattle, gericht op de Nederlandse markt.

Geen lange presentaties of vast programma, maar een informele setting waarin iedereen zijn eigen weg kon gaan. De Seattle-makers waren op uitnodiging van Visit Seattle naar Nederland gekomen om deel te nemen aan de Food Inspiration Days in Veghel. Hét innoverende evenement voor professionals in de horeca en foodservice. Om ook de stad Seattle bij media en touroperators onder de aandacht te brengen, werd aansluitend het ‘meet the makers’ event georganiseerd.

Ethan Stowell heeft zestien innovatieve en creatieve vestigingen van zijn Ethan Stowell Restaurants in Seattle en werd in 2008 uitgekozen tot één van de meest belovende nieuwe chefs van Amerika. Rachel Marshall bezit vier Rachel’s Ginger Beer winkels in Seattle en Portland. In 2011 bedacht zij samen met haar partner Adam Peters het concept in Seattle en hebben zij van hun passie hun werk gemaakt. Tyler Malek werkt voor zijn ijsmerk Salt & Straw samen met verschillende chefs, producenten, boeren (en ambachtslieden) om spannende, onverwachte en heerlijke smaken te creëren, waarna deze geserveerd worden in de Salt & Straw winkels aan de West-kust van Amerika.

Seattle is de grootste stad van de Amerikaanse staat Washington aan de Pacific Northwest. De stad staat bekend om haar creatieve en culinaire ‘food scene’ en is de gateway to nature. Net buiten de stad liggen drie grote nationale parken, waaronder Olympic National Park. Daarnaast is het de thuishaven van vele grote multinationals zoals Microsoft, Amazon en Starbucks. Seattle is dagelijks te bereiken via een directe vlucht vanuit Amsterdam.