Nieuws

Team Sunair test nieuwe bestemming: Gdansk

Deel dit artikel

Vorige week vond het jaarlijkse Sunair weekend naar Stad X plaats. Directeuren Marc van Amsterdam en Jan-Bert Wissink wisten de bestemming tot in de laatste week voor vertrek geheim te houden. Het team kreeg wel een paar hints: ‘het is een stad met veel water’ en ‘het is een stad vol cultuur en historie’. Er gingen veel geruchten door de Sunair-wandelgangen, maar er was niemand die dacht aan Gdansk. Dé nieuwe bestemming in de Sunair brochure.

Met (bijna) alle personeelsleden reisde het Sunair-team met KLM af naar het Poolse Gdansk. Zaterdagochtend werd de binnenstad ontdekt onder leiding van een enthousiaste gids. Natuurlijk werden ook de hotels uit de Sunair brochure bezocht. In de middag stond er een bezoek aan het European Solidarity Centre op het programma. Het museum vertelt het verhaal over Solidariteit en de anticommunistische oppositie in Polen en Europa, maar is ook een plek voor dialoog en bezinning in onze huidige moderne maatschappij. Zeker een interessante must do als je in Gdansk bent! ’s Avonds genoot het team van een traditioneel Pools menu in Hotel Craft Beer Central Gdansk. Natuurlijk is ook het uitgaansleven van Gdansk getest én niet geheel onbelangrijk; positief beoordeeld. Zondagochtend scheen het zonnetje, wat zich leende tot een ideaal moment om een bezoek te brengen aan de aangrenzende, mondaine badplaats Sopot. Sopot ligt op twaalf kilometer afstand van Gdansk en is gemakkelijk te bereiken per trein, tram of fiets. Met de langste houten pier (515,5 meter) van Europa is Sopot de perfecte plaats om uit te waaien. Het team van Sunair concludeert: Gdansk en omgeving hebben veel moois te bieden én is tevens een fijne stad-strandbestemming!

Het leuke aan deze editie van het jaarlijkse Sunair-weekend is volgens Hindrika de Vries (Sunair Vakanties) dat de kennis van Gdansk nihil was, maar na dit weekend kan het hele Sunair-team zich Gdansk-specialist noemen. “De medewerkers zitten klaar om het nieuwe product vol enthousiasme en persoonlijke kennis te verkopen.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

RIU Dunamar opent haar deuren in Costa Mujeres

Volgende bericht

40% liever op vakantie dan kerstdiner met familie

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."