CoronavirusNieuws

Ten Brink (Sunweb): “Terugbetaling zal leiden tot faillissementen, reiziger dan grootste slachtoffer”

Deel dit artikel

“De Europese Commissie zit er volledig naast. Niemand is met deze aanbevelingen geholpen. Niet alleen wij, maar de volledige reissector heeft voor miljoenen vooruitbetaald aan partners om onze klanten aantrekkelijke reizen te kunnen aanbieden”, laat Mattijs ten Brink (CEO Sunweb Group) weten in een reactie.

Ten Brink: “Op alle mogelijke vlakken zoeken wij naar oplossingen om onze reizigers tegemoet te komen, maar tegelijkertijd is er ook solidariteit nodig. Krijgen wij die niet, dan is dit een doodsteek voor onze hele sector en zijn wij overgeleverd aan de individuele steun van de respectievelijke overheden. Wij zijn blij met de steun van premier Rutte in Nederland om ondanks de aanbeveling van de Europese Commissie de vouchers te blijven steunen.”

Solidariteit
“De reisbranche werd en wordt nog steeds hard geraakt door de wereldwijde coronacrisis. Sunweb Group en alle andere spelers in de sector zoeken daarom continu naar initiatieven en oplossingen om hier bovenop te komen en om de reizigers niet in de steek te laten. De volledige Europese reissector, zowel de luchtvaartmaatschappijen als de touroperators, ging er tot op de dag van vandaag vanuit dat de terugbetaling in de vorm van een voucher voor 100 procent zou worden ondersteund mits aan de voorwaarden zoals bij de SGR-voucher wordt voldaan. Denk hierbij aan geldigheid van de voucher voor het hele aanbod, dat er na een jaar altijd terugbetaling mogelijk is en de zekerheid dat de reiziger uiteindelijk niet zijn geld kwijt zal zijn bij een eventueel faillissement van de reisorganisatie. Deze voucher is een vorm van solidariteit én de beste oplossing voor onze klanten, de waarde van de originele boeking wordt op deze manier gegarandeerd. Het is financieel onhaalbaar om op dit moment terugbetalingen in cash te doen. Dit zal onherroepelijk leiden tot faillissementen waarbij uiteindelijk de reiziger het grootste slachtoffer is.”

Besef
“Toerisme is van ongekend belang voor de economie van een land. Dat beseft ook de Europese Commissie. Zij hebben de wil om het toerisme weer op gang te helpen, niet in het minst voor de Zuid-Europese landen. Toch lijkt zij niet te beseffen dat dit alleen mogelijk kan worden gemaakt wanneer de reissector nog bestaat en er de nodige financiële middelen zijn om ‘corona-proof’ vakanties te kunnen organiseren. De Europese Commissie spreekt zichzelf met deze uitspraak dus volledig tegen.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reactie Mark Rutte op EU: "We kunnen doorgaan met vouchers, ik heb ook een aantal tickets ongebruikt in mijn la liggen"

Volgende bericht

Foutje...

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.