“De testmaatregelen die worden afgeschaft, hebben het coronavirus nooit echt tegengehouden en waren een bot beleid dat de reis- en toerismesector alleen maar schade heeft berokkend”, aldus Julia Simpson (voorzitter en CEO van de World Travel & Tourism Council (WTTC).

Met deze reactie reageert Simpson op het de door de Britse overheid aangekondigde afschaffing van de verplichte coronatest voor gevaccineerde reizigers. “De afschaffing zal de Britse reis- en toerismesector een aanzienlijke impuls geven en zowel deze sector als de hele Britse economie helpen zich veel sneller dan verwacht te herstellen.”

Joss Croft, CEO van UKinbound, laat weten dat de reissector zeer verheugd zal zijn over het besluit van de overheid. “Maar daarmee is de klus nog niet geklaard. Januari tot maart is een belangrijke boekingsperiode voor inkomende reizen en als we willen zorgen voor een succesvolle opleving (de vijfde grootste exportsector, in 2019 goed voor £ 28 miljard), dan moet de regering een duidelijk stappenplan bieden voor het opheffen van alle reisbeperkingen en het signaal afgeven dat het Verenigd Koninkrijk volledig open zal zijn voor zaken.”