CoronavirusNieuws

Testverplichting Aruba vervalt voor volledig gevaccineerde reizigers

Deel dit artikel

Met ingang van 3 februari 2022 hoeven volledig gevaccineerde reizigers, inclusief boostervaccinatie, zich niet meer vooraf te laten testen om naar Aruba te reizen.

Volledige vaccinatiestatus houdt in dat reizigers tenminste zeven dagen voor vertrek een boostershot hebben gekregen. Een booster is een extra Covid-19 vaccinatie in combinatie met een volledige eerste vaccinatie. Het vaccinatiebewijs kan maximaal drie dagen voor vertrek aan de online ED-card toegevoegd worden.

Testen
Reizigers die 12-17 jaar oud zijn kunnen met hun eerste vaccinatie (dus één prik van prikken met één dosis, of twee prikken van prikken met twee dosis) naar Aruba reizen. Voor hen is een boostershot momenteel niet nodig. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers dienen zich van tevoren te laten testen en het negatieve testresultaat vervolgens aan de online ED-card toe te voegen. Dit kan door middel van een PCR-test (drie dagen voor vertrek) of een antigeentest (een dag van tevoren).

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Henriette ten Napel neemt afscheid van Walt Disney Parks & Resorts

Volgende bericht

Off(line) we go!

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.