Nieuws

Thalys rechtstreeks van Amsterdam naar Disneyland Paris

Deel dit artikel

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven steunt het initiatief om de Thalys vanuit Amsterdam naar Disneyland Paris en de Luchthaven Charles de Gaulle (Parijs)  te laten rijden. Dat heeft zij vandaag in een brief naar de Tweede Kamer laten weten. Vanaf april 2019 gaat de hogesnelheidstrein twee keer per dag op dit traject rijden.

De staatssecretaris wil het reizen met de trein aantrekkelijker maken. Vanaf Charles de Gaulle en Marne la Vallée is het eenvoudig overstappen naar populaire bestemmingen in andere delen van Frankrijk, zoals Lyon en Nice. ”Daarmee bieden we een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor korte vluchtbestemmingen in Europa”, laat ze weten.

Reizigers moesten altijd vanuit Nederland in Parijs op Gare du Nord overstappen naar andere stations in Parijs om door te reizen naar Zuid- en Oost Frankrijk. Vanaf volgend jaar rijdt de Thalys vanuit Amsterdam, via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel rechtstreeks naar Charles de Gaulle en Marne la Vallée.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Eurostar: eerste reizigers rechtstreeks van Londen naar Amsterdam

Volgende bericht

Eindhoven Airport weer in zijn geheel toegankelijk

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.