Nieuws

Thomas Cook België stopt met wintersport, Thomas Cook Nederland niet

Thomas Cook Nederland blijft wintersportvakanties aanbieden in tegenstelling tot Thomas Cook België, dat op haar website laat weten dat het niet langer skivakanties aanbiedt. Hanita van der Meer (Head of PR & Communications Continental Europe Thomas Cook GroupThomas Cook) laat aan TravelPro weten dat de wintersportbrochures al klaar zijn en bezorgd bij de reisbureaus.

In de Belgische landelijke media laat woordvoerster Leen Segers weten dat het om een strategische beslissing gaat die enkele maanden geleden werd genomen. Ze laat weten dat Thomas Cook zich wil focussen op waar het goed in is en dat er bij wintersport-/skivakanties meer externe factoren zijn die je niet zelf in de hand hebt, waaronder het weer (sneeuw of geen sneeuw) en bijvoorbeeld het samenvallen van schoolvakanties in andere landen waardoor prijzen hoog kunnen uitvallen.

Jan Dekeyser (managing director Thomas Cook Belgium) heeft aan Travel Magazine laten weten dat Thomas Cook Belgium ook de keuze heeft gemaakt om het product van auto- en citytripvakanties via de open distributie vanaf volgende zomer niet meer aan te bieden.

‘Thomas Cook biedt niet langer skivakanties aan. Uiteraard kan je wel nog steeds bij ons terecht voor jouw volgende vliegvakantie, exotische vakantie, cruise of inspiratiereis. Momenteel pakken we trouwens uit met heel wat straffe promoties naar de zon! Wil je toch graag op de latten staan deze winter? Kom dan gerust langs bij jouw reisagent voor een skivakantie op maat’, zo staat te lezen op thomascook.be.

Uit onderzoek van GfK onder zo’n 6.500 consumenten, gehouden tijdens de week van de Vakantiebeurs 2018 in opdracht van de ANVR, bleek dat bijna driekwart van de Nederlanders nog nooit op wintersport is geweest, terwijl de resterende 25% dat graag doet. Sneeuwliefhebbers boeken hun wintersport voornamelijk in de laatste maanden van het jaar. 80% Van alle reizigers geeft aan twee of meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, maar een sneeuwbestemming is blijkbaar niet voor iedereen een optie.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Reisondernemer liet klanten illegaal gokken op voetbalwedstrijden...

Volgende bericht

Foto's Travel BBQ - Bijna helft vakantiegangers heeft intentie nog vakantie te boeken

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.