Nieuws

Thomas Cook: “Geen reden tot paniek”

Thomas Cook is op de beurs in Londen flink onderuit gegaan doordat een analist van Citigroup openlijk zijn twijfel heeft geuit over de financiële gezondheid van het bedrijf. In een paar dagen is de beurswaarde van het bedrijf meer dan gehalveerd. Thomas Cook kwam vorige week met teleurstellende halfjaarcijfers.

Thomas Cook laat aan TravelPro weten dat het vooral paniekzaaierij is. “Er is één analist geweest die een vernietigend stuk heeft geschreven, dit wordt nu overal overgenomen. We hopen dat de consument zich niet laat leiden door deze berichten. Bij ons op kantoor is het ‘business as usual’, we hebben alle faciliteiten op orde”, aldus Hanita van der Meer (woordvoerder Thomas Cook Nederland).

De reisorganisatie kreeg een kredietfaciliteit voor de komende winter. “Het klopt dat we een extra kredietfaciliteit hebben gekregen, dat geeft alleen maar aan dat de bank vertrouwen in ons heeft. Inmiddels lopen de zomerboekingen goed en zijn we druk met last minute-verkoop. Daarnaast zijn we ook druk met het openen van onze eigen hotels en resorts zoals gepland. Er is dus totaal geen reden tot paniek.” De slechte resultaten zijn mede veroorzaakt door de langdurige hittegolf van vorige zomer, daarnaast speelt ook de Brexit een rol in de terughoudendheid van de consument.

Ook stond de airline in de etalage om een deel van de schuldenlast te reduceren en te investeren in haar eigen hotels en resorts. “We hebben goede biedingen gehad. Nu is het zaak om alles rustig te bekijken en ervoor te zorgen dat we  goede voorwaarden en stoelen voor onszelf houden.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

RIU opent twee hotels op de Malediven

Volgende bericht

Dé VakantieDiscounter zoekt Travel Agents (24-40 uur) - gesloten

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.