Nieuws

Thomas Cook in vergevorderd gesprek met Fosun over kapitaalinjectie

Vandaag heeft Thomas Cook aangekondigd dat de reisorganisatie in een vergevorderd stadium van overleg is met Fosun Tourism en haar belangrijkste kredietverlenende banken om £ 750 miljoen (ongeveer 834 miljoen euro) aan nieuw geld in het bedrijf te injecteren.

Na afronding van deze voorstellen zou de touroperating business voor het grootste deel in handen zijn van Fosun Tourism, de eigenaar van onder meer Club Med en al een belang van 18% in het bedrijf heeft. De luchtvaartmaatschappij blijft eigendom van de Thomas Cook Group plc. Thomas Cook’s banken en investeerders zouden eigenaar zijn van de overige onderdelen van de touroperator en de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij en de touroperator blijven nauw samenwerken. “Net als nu het geval is”, aldus de reisorganisatie.

Vakanties en vluchten worden niet worden beïnvloed en vinden normaal doorgang. “Al onze vakanties zijn nog steeds ANVR en SGR beschermd en klanten kunnen met vertrouwen hun vakantie en vlucht bij Thomas Cook en haar merken boeken”, zegt Hanita van der Meer (woordvoerder Thomas Cook Nederland). Peter Fankhauser (Chief Executive van Thomas Cook): “Vakantiegangers kunnen vol vertrouwen boeken bij en reizen met Thomas Cook. Wij garanderen dat de elf miljoen klanten die deze zomer bij ons geboekt heeft op vakantie gaan. We kijken ernaar uit om heb te laten genieten van hun welverdiende vakantie.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Inschrijven al mogelijk voor Visit USA Roadshows

Volgende bericht

Disney Stars Reporters in actie tijdens gloednieuw seizoen The Lion King & Jungle Festival

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."