Nieuws

Thomas Cook met Neckermann.nl én VrijUit.nl in de WUA! Top 100

Deel dit artikel

Booking.com mag zich wat onderzoeksbureau WUA! betreft de beste website van 2010 noemen. De website staat bovenaan de ranglijst van de eerste uitgave van de jaarlijkse WUA! Top 100. Deze lijst is in samenwerking met vakblad Management Team samengesteld.

Bol.com en Agisweb.nl staan op de respectievelijk tweede en derde plaats in het klassement. De top 100 is gebaseerd op de gecombineerde resultaten van 85 onafhankelijke onderzoeken naar het online oriëntatieproces van consumenten naar producten en diensten. Tijdens deze onderzoeken gaven 3.380 respondenten in totaal 19.617 individuele beoordelingen over 2808 verschillende websites.

WUA! Top 100 websites van 2010
WUA! voert al jaren onafhankelijk onderzoek uit naar het online oriëntatieproces van consumenten. Dit gebeurt door respondenten in een gecontroleerde onderzoeksruimte een casus te geven. Aan de hand daarvan gaan zij zich online oriënteren naar een product of dienst. Gevonden websites worden beoordeeld op een groot aantal bepalende deelaspecten: Eerste Indruk, Web Imago, Kwaliteit, Vertrouwen, Gebruiksvriendelijkheid, Informatiewaarde en Vormgeving. Naast de scores op deze elementen wordt verder gekeken naar hoeveel bezoekers op een website doorklikken (Doorgaan) en er een product of dienst willen afnemen (Voorkeur), om vervolgens de uiteindelijke web performance score te berekenen. De onderzoeken worden iedere zes maanden herhaald om ontwikkelingen binnen verschillende branches gedetailleerd in kaart te kunnen brengen. WUA! analyseerde alle scores van 2808 verschillende websites in de periode april 2009 tot en met juli 2010, en stelde op basis daarvan de WUA! Top 100 websites van 2010 samen. Directeur Klaas Kroezen van WUA!: ‘De concurrentie online is ontzettend hard. Deze top 100 geeft een goed beeld van de huidige verhoudingen, en toont aan dat de online strategie van elke organisatie precies moet aansluiten bij wat de consument wil.’


Deel dit artikel
Vorige bericht

Aviareps Tourism aan de slag voor Air Arabia (Maroc)

Volgende bericht

Volgens Toerkoop is vakantie de slimste investering voor het vrijgekomen spaarloon

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.